Fokkerij

Alice en Julia 442 verkozen tot Miss IJsselvallei

Ar-Type Alice won in Twello het algemeen kampioenschap zwartbont
Ar-Type Alice won in Twello het algemeen kampioenschap zwartbont (foto: Martijn van der Boom)

Op de eerste fokveedag IJsselvallei in Twello hebben Ar-Type Alice (v. Unstopabull) en Julia 442 (v. Rosebud) achtereenvolgens het algemeen kampioenschap zwartbont en roodbont gewonnen.

De organisatie van de voormalige fokveedag Apeldoorn bundelde haar krachten met de organisatie van het klompenfeest in Twello en IJsselvallei boert en eet bewust. De fokveedag was daarom in een nieuw jasje gestoken met een andere locatie en een nieuwe naam.

Net als in Oldebroek wint Alice

Die veranderingen deerden Ar-Type Alice niet. De Unstopabulldochter van de familie Schoonhoven en Aart Blaauw uit Noordeinde won vorig jaar in Apeldoorn al de vaarzentitel. Nu zegevierde ze in de middenklasse, net als een maand geleden in Oldebroek. Alice kreeg in Twello de meeste concurrentie van de roodbonte Agentdochter Guusje van biologisch melkveebedrijf Nijhof uit Oene.

Dubbelslag roodbont bij senioren

Zwart- en roodbont werden in Twello door elkaar gekeurd. Toch waren het bij de senioren twee roodbonten die er met de titels vandoor gingen. Rosebuddochter Julia 442 van melkveebedrijf Nieuwenhuis uit Klarenbeek eiste het kampioenschap op en won als beste roodbonte ook de titel Miss IJsselvallei. Julia eindigde bij de senioren voor JU S Coba 10 (v. Manpower) van Johan Uenk uit Nijbroek.

Monami klopt Splash

Bij de vaarzen maakte Noorder Splash van Schoonhoven en Blaauw opnieuw haar opwachting. De Miranddochter veroverde op de fokveedag Oldebroek in augustus de vaarzentitel, maar moest nu genoegen nemen met de reservetitel. Splash werd geklopt door WR Monami, een Diamondbackdochter van Robert Overvelde uit Beemte-Broekland.

Julia 422 won in Twello de titel bij de oudere koeien en het algemeen kampioenschap roodbont (foto: Martijn van der Boom)
Julia 422 won in Twello de titel bij de oudere koeien en het algemeen kampioenschap roodbont (foto: Martijn van der Boom)