Fokkerij

Algemeen kampioenschap in Vriezenveen voor Truus 1136

In Vriezenveen gaven elf bedrijfscollecties acte de présence, links de winnende groep van Abbink Melkveehouderij van bedrijfsleider Emiel Willems (foto: Johannes Schipper)
In Vriezenveen gaven elf bedrijfscollecties acte de présence, links de winnende groep van Abbink Melkveehouderij van bedrijfsleider Emiel Willems (foto: Johannes Schipper)

Truus 1136 van melkveevebedrijf Zomer uit Westerhaar-Vriezenveensewijk heeft op de fokveedag Vriezenveen het algemeen kampioenschap gewonnen.

De Impressiondochter was ook de sterkste in de middenklasse, die met bijna 40 deelnemende koeien de best vertegenwoordigde klasse was.

Truus rekende in de middenklasse af met Winter’s Farm Nellie 222 (v. Ranger) van de familie Winter uit Vriezenveen. De Rangerdochter zag haar stalgenote Winter’s Farm Beppe 516 (v. King Doc) de eervolle vermelding veroveren.

Opnieuw winst voor Zomer

Ook bij de vaarzen kwam de winnares uit de stal van de familie Zomer. Seaverdochter Hart 659 veroverde daar het goud met Margriet 128 (v. MVP) van de familie Jonker uit Vriezenveen op de reservestek.

Beste bedrijfsgroep voor Abbink Melkveehouderij

Individueel mocht de familie Zomer dan de nodige prijzen in de wacht slepen, de prijs voor de beste van in totaal elf deelnemende bedrijfsgroepen ging aan hun neus voorbij. Die ging naar het vijftal van Abbink Melkveehouderij uit Vriezenveen.

Zelfde duo wint na drie jaar

Met twee roodbonte koeien uit zijn bedrijfsgroep boekte bedrijfsleider Emiel Willems ook tijdens de individuele keuring succes. De bekende Wilskracht Warsi 879 (v. Bram) zegevierde bij de senioren. Ze werd op het podium geflankeerd door stalgenote AMVH Liesje 863 (v. Defiant). Saillant detail: de twee vormden op de vorige fokveedag Vriezenveen in 2019 het winnende kampioensduo bij de vaarzen.