donderdag, 26 april, 2018 Rundvlees is het duurst in Zwitserland en het goedkoopst in Indië. België staat op plaats 9 in de ranking, Nederland op plaats 14. Dat blijkt uit een studie uitgevoerd door Caterwings, een online cateringplatform, in 52 landen. Caterwings verzamelde en vergeleek in deze landen de marktprijzen van een aantal vleesstukken van runderen, maar ook van varkens, kippen, vissen en lammeren. Met deze informatie maakten ze een klassering op basis van een percentage ten opzichte van het wereldgemiddelde. Belgisch rundvlees 37,38% duurderZwitserland is het duurste land om rundvlees te consumeren; rundvlees is er 149,30% duurder dan gemiddeld. Hongkong (89,60%) en Noorwegen (88,40%) volgen op twee en drie. Iets meer dan twee uur werkenDe studie vergeleek de vleesprijzen ook met het minimumuurloon in de 52 onderzochte landen. Zo moet een Deen slechts een uur werken voor het minimumloon om een stukje rundvlees te kunnen kopen. In Indonesië is dat meer dan 23 uur voor eenzelfde stukje rundvlees. Nederlanders moeten tot slot 2,2 uur werken, Belgen met 2,35 uur iets langer. Meer informatie over dit onderzoek lees je hier.
0 reacties
|
Zwitsers betalen het meest voor rundvlees
Rundvlees is het duurst in Zwitserland en het goedkoopst in Indië. België staat op plaats 9 in de ranking, Nederland op plaats 14. Dat blijkt uit een studie uitgevoerd door Caterwings, een online cateringplatform, in 52 landen.
Caterwings verzamelde en vergeleek in deze landen de marktprijzen van een aantal vleesstukken van runderen, maar ook van varkens, kippen, vissen en lammeren. Met deze informatie maakten ze een klassering op basis van een percentage ten opzichte van het wereldgemiddelde.
Belgisch rundvlees 37,38% duurder
Zwitserland is het duurste land om rundvlees te consumeren; rundvlees is er 149,30% duurder dan gemiddeld. Hongkong (89,60%) en Noorwegen (88,40%) volgen op twee en drie.
Rundvlees is het goedkoopst in Indië, 61,29% goedkoper dan gemiddeld.
Ook de prijzen in België en Nederland werden meegenomen in het onderzoek. Daarbij komt Belgisch rundvlees – 37,38% duurder – op plaats 9 in de lijst. Rundvlees in Nederland is iets goedkoper. Het percentage van 26,20 brengt het op plaats 14.
Iets meer dan twee uur werken
De studie vergeleek de vleesprijzen ook met het minimumuurloon in de 52 onderzochte landen. Zo moet een Deen slechts een uur werken voor het minimumloon om een stukje rundvlees te kunnen kopen. In Indonesië is dat meer dan 23 uur voor eenzelfde stukje rundvlees. Nederlanders moeten tot slot 2,2 uur werken, Belgen met 2,35 uur iets langer.
Meer informatie over dit onderzoek lees je hier.
REAGEER