Zuivelcoöperatie DMK ontwikkelt plantaardige alternatieven


DMK komt volgend jaar op de markt met veganistische kazen en desserts op basis van haver en rijst.
woensdag, 20 oktober, 2021

De grootste Duitse zuivelcoöperatie DMK, waarvan ook het Nederlandse DOC deel uitmaakt, stapt in de productie van plantaardige alternatieven voor zuivel.

Op de onlangs gehouden levensmiddelenbeurs ANUGA presenteerde DMK een aantal plantaardige producten die in de loop van 2022 op de markt zullen worden gebracht.

Desserts van haver

Zo gaat het zuivelbedrijf veganistische kazen produceren voor de levensmiddelenindustrie. Deze kunnen worden toegepast op pizza’s en in ovenschotels, maar ook als vulling voor veganistische vleesalternatieven. Op de ANUGA presenteerde DMK ook desserts op basis van haver en rijst voor de cateringmarkt.

Koemelk blijft kern

‘Als vooruitstrevende zuivelcoöperatie mogen we onze ogen niet sluiten voor de toenemende vraag naar alternatieven voor zuivel’, verklaart CEO Ingo Muller van DMK deze ontwikkeling. ‘Ons kernproduct is en blijft koemelk van de leden van onze coöperatie. En we zijn ervan overtuigd dat geen enkel ander voedingsmiddel een zo hoog niveau van diversiteit en evenwichtige voeding kan garanderen als melk. Tegelijkertijd zien we echter dat zuivel en niet-zuivelproducten goed naast elkaar kunnen bestaan en dat deze combinatie groeimogelijkheden biedt’, aldus Muller.

 


0 reacties

DMK komt volgend jaar op de markt met veganistische kazen en desserts op basis van haver en rijst.
woensdag, 20 oktober, 2021

De grootste Duitse zuivelcoöperatie DMK, waarvan ook het Nederlandse DOC deel uitmaakt, stapt in de productie van plantaardige alternatieven voor zuivel.

Op de onlangs gehouden levensmiddelenbeurs ANUGA presenteerde DMK een aantal plantaardige producten die in de loop van 2022 op de markt zullen worden gebracht.

Desserts van haver

Zo gaat het zuivelbedrijf veganistische kazen produceren voor de levensmiddelenindustrie. Deze kunnen worden toegepast op pizza’s en in ovenschotels, maar ook als vulling voor veganistische vleesalternatieven. Op de ANUGA presenteerde DMK ook desserts op basis van haver en rijst voor de cateringmarkt.

Koemelk blijft kern

‘Als vooruitstrevende zuivelcoöperatie mogen we onze ogen niet sluiten voor de toenemende vraag naar alternatieven voor zuivel’, verklaart CEO Ingo Muller van DMK deze ontwikkeling. ‘Ons kernproduct is en blijft koemelk van de leden van onze coöperatie. En we zijn ervan overtuigd dat geen enkel ander voedingsmiddel een zo hoog niveau van diversiteit en evenwichtige voeding kan garanderen als melk. Tegelijkertijd zien we echter dat zuivel en niet-zuivelproducten goed naast elkaar kunnen bestaan en dat deze combinatie groeimogelijkheden biedt’, aldus Muller.

 

0 reacties



REAGEER

Veeteelt stelt het erg op prijs dat je wilt reageren op een bericht. Vul hieronder je volledige naam (voor- en achternaam) en je emailadres in. Je reactie wordt dan meteen geplaatst. Wil je niet elke keer je naam en emailadres invullen? Dan kun je je eenmalig registreren. Zo ontstaat een omgeving waarin iedereen op een respectvolle manier kan reageren in plaats van anoniem afreageren.
You must have Javascript enabled to use this form.