Waardestijging grond zorgt voor hoger balanstotaal


Sinds 2010 is het gemiddelde balanstotaal vrij stabiel, al is de samenstelling wel veranderd
vrijdag, 26 april, 2019

De balanswaarde van een gemiddeld Nederlands melkveebedrijf is in 2017 gestegen tot 3,4 miljoen euro. Dat is een toename van 0,2 miljoen ten opzichte van 2016.

Vooral de waardestijging van de grond en een geringe uitbreiding van het areaal droegen daaraan bij. Dat blijkt uit cijfers van Wageningen University & Research.

Samenstelling balanstotaal veranderD

Sinds 2010 is het gemiddelde balanstotaal vrij stabiel, al is de samenstelling wel veranderd. De post immateriële activa daalde flink door de afschaffing van het melkquotum in 2015. De waarde van grond is juist flink toegenomen, enerzijds door de hogere grondprijs en anderzijds door uitbreiding van het areaal. Ook investeerden melkveehouders de afgelopen jaar flink in uitbreiding van gebouwen.

Spreiding in solvabiliteit

De gemiddelde solvabiliteit op melkveebedrijven steeg naar 68 procent. De spreiding is wel groot, merkt WUR op. Een op de vijf bedrijven heeft een solvabiliteit van minder dan 56 procent. Een even grote groep bedrijven heeft een solvabiliteit hoger dan 85 procent.


0 reacties

Sinds 2010 is het gemiddelde balanstotaal vrij stabiel, al is de samenstelling wel veranderd
vrijdag, 26 april, 2019

De balanswaarde van een gemiddeld Nederlands melkveebedrijf is in 2017 gestegen tot 3,4 miljoen euro. Dat is een toename van 0,2 miljoen ten opzichte van 2016.

Vooral de waardestijging van de grond en een geringe uitbreiding van het areaal droegen daaraan bij. Dat blijkt uit cijfers van Wageningen University & Research.

Samenstelling balanstotaal veranderD

Sinds 2010 is het gemiddelde balanstotaal vrij stabiel, al is de samenstelling wel veranderd. De post immateriële activa daalde flink door de afschaffing van het melkquotum in 2015. De waarde van grond is juist flink toegenomen, enerzijds door de hogere grondprijs en anderzijds door uitbreiding van het areaal. Ook investeerden melkveehouders de afgelopen jaar flink in uitbreiding van gebouwen.

Spreiding in solvabiliteit

De gemiddelde solvabiliteit op melkveebedrijven steeg naar 68 procent. De spreiding is wel groot, merkt WUR op. Een op de vijf bedrijven heeft een solvabiliteit van minder dan 56 procent. Een even grote groep bedrijven heeft een solvabiliteit hoger dan 85 procent.

0 reacties



REAGEER

Veeteelt stelt het erg op prijs dat je wilt reageren op een bericht. Vul hieronder je volledige naam (voor- en achternaam) en je emailadres in. Je reactie wordt dan meteen geplaatst. Wil je niet elke keer je naam en emailadres invullen? Dan kun je je eenmalig registreren. Zo ontstaat een omgeving waarin iedereen op een respectvolle manier kan reageren in plaats van anoniem afreageren.
You must have Javascript enabled to use this form.