vrijdag, 25 juni, 2021 Vee&Logistiek Nederland roept de nieuwe regering in een brief op om een duurzame toekomst van de veelogistieke sector mogelijk te maken. De belangenbehartiger van ondernemers in veetransport, vee-export en veehandel, benoemt daarin vijf speerpunten. Geen concurrentienadeelEen gelijk en eerlijk speelveld is een van de vijf speerpunten. Zo wijst de organisatie erop dat strenge nationale regelgeving geen concurrentienadeel mag opleveren. ‘Dat kan de productie doen verschuiven naar andere landen waar het veel minder gesteld is met het dierenwelzijn.’ Ook vraagt Vee&Logistiek Nederland de nieuwe regering zich ervoor hard te maken dat de standaard voor reinigen en ontsmetten ook in andere EU-landen omhooggaat. Export fokvee faciliterenHet behoud van Nederland als exportland is een ander speerpunt. Zo vraagt de organisatie het nieuwe kabinet om de export van fokvee te faciliteren en waar nodig te ondersteunen. ‘Zonder export, of bij ontmoediging of verbod van export door regelgeving of belasting, treedt een grote verzwakking van de sector op. Dat heeft ook zijn weerslag op bedrijvigheid rondom de sector’, zo meldt de organisatie. Vee&Logistiek Nederland noemt daarnaast versterking van de Voedsel- en Warenautoriteit broodnodig. Ook verzoekt de organisatie de overheid om met de kalversector in overleg te gaan over verbeteringsmogelijkheden en daar ook fondsen voor beschikbaar te stellen. Optreden tegen radicaal dierenactivismeHet vijfde speerpunt is optreden tegen radicaal dierenactivisme. Het nieuwe kabinet wordt opgeroepen stelling te nemen tegen het zwartmaken en terroriseren van ondernemers in de veetransport, vee-export en de handel. De veelogistieke sector zet jaarlijks ongeveer vijf miljard euro om. Lees hier de volledige brief aan het nieuwe kabinet.
0 reacties
|
Vee&Logistiek vraagt kabinet fokvee-export te blijven faciliteren
Vee&Logistiek Nederland roept de nieuwe regering in een brief op om een duurzame toekomst van de veelogistieke sector mogelijk te maken. De belangenbehartiger van ondernemers in veetransport, vee-export en veehandel, benoemt daarin vijf speerpunten.
Geen concurrentienadeel
Een gelijk en eerlijk speelveld is een van de vijf speerpunten. Zo wijst de organisatie erop dat strenge nationale regelgeving geen concurrentienadeel mag opleveren. ‘Dat kan de productie doen verschuiven naar andere landen waar het veel minder gesteld is met het dierenwelzijn.’ Ook vraagt Vee&Logistiek Nederland de nieuwe regering zich ervoor hard te maken dat de standaard voor reinigen en ontsmetten ook in andere EU-landen omhooggaat.
Export fokvee faciliteren
Het behoud van Nederland als exportland is een ander speerpunt. Zo vraagt de organisatie het nieuwe kabinet om de export van fokvee te faciliteren en waar nodig te ondersteunen. ‘Zonder export, of bij ontmoediging of verbod van export door regelgeving of belasting, treedt een grote verzwakking van de sector op. Dat heeft ook zijn weerslag op bedrijvigheid rondom de sector’, zo meldt de organisatie.
Vee&Logistiek Nederland noemt daarnaast versterking van de Voedsel- en Warenautoriteit broodnodig. Ook verzoekt de organisatie de overheid om met de kalversector in overleg te gaan over verbeteringsmogelijkheden en daar ook fondsen voor beschikbaar te stellen.
Optreden tegen radicaal dierenactivisme
Het vijfde speerpunt is optreden tegen radicaal dierenactivisme. Het nieuwe kabinet wordt opgeroepen stelling te nemen tegen het zwartmaken en terroriseren van ondernemers in de veetransport, vee-export en de handel.
De veelogistieke sector zet jaarlijks ongeveer vijf miljard euro om.
Lees hier de volledige brief aan het nieuwe kabinet.
REAGEER