dinsdag, 1 februari, 2022 De Nieuw-Zeelandse zuivelcoöperatie Fonterra heeft de verwachte melkprijs bijgesteld naar 9,20 Nieuw-Zeelandse dollar per kg vet en eiwit. Omgerekend is dat 5,39 euro per kg vet en eiwit. Niet eerder ontvingen de Nieuw-Zeelandse melkveehouders zo veel geld voor hun melk. Het oude record dateert uit het seizoen 2013/2014 toen Fonterra 8,40 Nieuw-Zeelandse dollar per kg vet en eiwit uitbetaalde. Stijging van vijftien procent in drie maandenDe melkprijsstijging is al de tweede in drie maanden tijd. In oktober verwachtte Fonterra nog een melkprijs van 8,00 Nieuw-Zeelandse doller per kg vet en eiwit uit te betalen. In drie maanden tijd steeg de melkprijs dus met vijftien procent. De stijging komt volgens Fonterra door de aanhoudende vraag naar zuivel en de achterblijvende mondiale melkproductie. Zo wijst de zuivelcoöperatie erop dat de groei van de Europese melkproductie lager is dan vorig jaar en vanwege hoge voerkosten stijgt ook de melkproductie in de VS minder snel. Melkophalingen lagerZelf stelde Fonterra eerder deze maand ook de melkophalingen voor het seizoen 2021/2022 bij van 1.525 kg vet en eiwit naar 1.500 kg vet en eiwit vanwege wisselend weer en uitdagende omstandigheden voor grasgroei.
0 reacties
|
Record-melkprijs in Nieuw-Zeeland
De Nieuw-Zeelandse zuivelcoöperatie Fonterra heeft de verwachte melkprijs bijgesteld naar 9,20 Nieuw-Zeelandse dollar per kg vet en eiwit. Omgerekend is dat 5,39 euro per kg vet en eiwit.
Niet eerder ontvingen de Nieuw-Zeelandse melkveehouders zo veel geld voor hun melk. Het oude record dateert uit het seizoen 2013/2014 toen Fonterra 8,40 Nieuw-Zeelandse dollar per kg vet en eiwit uitbetaalde.
Stijging van vijftien procent in drie maanden
De melkprijsstijging is al de tweede in drie maanden tijd. In oktober verwachtte Fonterra nog een melkprijs van 8,00 Nieuw-Zeelandse doller per kg vet en eiwit uit te betalen. In drie maanden tijd steeg de melkprijs dus met vijftien procent.
De stijging komt volgens Fonterra door de aanhoudende vraag naar zuivel en de achterblijvende mondiale melkproductie. Zo wijst de zuivelcoöperatie erop dat de groei van de Europese melkproductie lager is dan vorig jaar en vanwege hoge voerkosten stijgt ook de melkproductie in de VS minder snel.
Melkophalingen lager
Zelf stelde Fonterra eerder deze maand ook de melkophalingen voor het seizoen 2021/2022 bij van 1.525 kg vet en eiwit naar 1.500 kg vet en eiwit vanwege wisselend weer en uitdagende omstandigheden voor grasgroei.
REAGEER