woensdag, 30 mei, 2018 In 2017 betaalde de consument voor vlees in de winkel 3,8 procent meer dan in 2016. Dat is de grootste stijging sinds 2001. Dat meldt het Nederlandse Bureau voor de Statistiek (CBS). De stijging van de prijs van vlees in de winkel is ongeveer twee maal zo groot als de gemiddelde jaarlijkse stijging de afgelopen twintig jaar. In 2001 was er ook reeds een stijging van bijna 10 procent, deze hield mogelijk verband met de uitbraak van mond-en-klauwzeer in dat jaar. De prijsstijging van 2017 is een van de hoogste in de Eurozone. Ter vergelijking, de stijging in België en Duitsland was slechts de helft van de Nederlandse of minder. Rundvlees 20 procent duurder in tien jaarVan alle soorten vlees die consumenten kochten in de winkel, steeg de prijs van pluimveevlees in 2017 het sterkst. De prijs van rundvlees steeg met 2,7 procent. In 10 jaar tijd, tussen 2007 en 2017, werd rundvlees in Nederland zo 20,1 procent duurder. Ongeveer 30 procent van het geld dat de consument in 2017 in de winkel aan vlees uitgaf, ging naar vleeswaren en ongeveer 15,7 procent naar rundvlees. Nederlander geeft relatief weinig uit aan vleesIn vergelijking met de landen uit de eurozone, geeft Nederland weinig uit aan vlees: 21 procent van het budget voor voedingsmiddelen. De Belgen besteden met bijna 28 procent relatief veel geld aan vlees.
0 reacties
|
Prijs vlees in 2017 sterkst gestegen sinds 2001
In 2017 betaalde de consument voor vlees in de winkel 3,8 procent meer dan in 2016. Dat is de grootste stijging sinds 2001. Dat meldt het Nederlandse Bureau voor de Statistiek (CBS).
De stijging van de prijs van vlees in de winkel is ongeveer twee maal zo groot als de gemiddelde jaarlijkse stijging de afgelopen twintig jaar. In 2001 was er ook reeds een stijging van bijna 10 procent, deze hield mogelijk verband met de uitbraak van mond-en-klauwzeer in dat jaar.
De prijsstijging van 2017 is een van de hoogste in de Eurozone. Ter vergelijking, de stijging in België en Duitsland was slechts de helft van de Nederlandse of minder.
Rundvlees 20 procent duurder in tien jaar
Van alle soorten vlees die consumenten kochten in de winkel, steeg de prijs van pluimveevlees in 2017 het sterkst. De prijs van rundvlees steeg met 2,7 procent. In 10 jaar tijd, tussen 2007 en 2017, werd rundvlees in Nederland zo 20,1 procent duurder.
Ongeveer 30 procent van het geld dat de consument in 2017 in de winkel aan vlees uitgaf, ging naar vleeswaren en ongeveer 15,7 procent naar rundvlees.
Nederlander geeft relatief weinig uit aan vlees
In vergelijking met de landen uit de eurozone, geeft Nederland weinig uit aan vlees: 21 procent van het budget voor voedingsmiddelen. De Belgen besteden met bijna 28 procent relatief veel geld aan vlees.
REAGEER