vrijdag, 17 augustus, 2018 De vereniging Het Vrije Coöperatieve Woord (HVCW) heeft opnieuw een alternatief gepresenteerd voor de toekomstplannen van FrieslandCampina. Een eerder alternatief van de groep Groningse veehouders zorgde er mede al voor dat de zuivelcoöperatie de plannen over de basiszuivelcorrectie aanpaste. Toekomstplannen FC niet goed onderbouwd‘We willen vooral de discussie voeren over de toekomstplannen van FrieslandCampina’, zo vertelt Fokko Venema van HVCW. ‘De plannen zijn niet goed onderbouwd en als leden bekruipt ons het gevoel dat we bestolen worden door onze eigen coöperatie. Het toekomstplan van FrieslandCampina over hoe om te gaan met groei blijft gewoon een raar plan.’ Kosten groeimelk bij de verantwoordelijkeIn het alternatieve plan stelt HVCW de tien cent korting op groeimelk ter discussie. ‘Die tien cent korting is nergens op gebaseerd. En na vijf jaar komen de kosten voor het verwerken van die groeimelk voor het collectief, voor alle leden dus. Dat is oneerlijk: de verantwoordelijkheden van groeimelk moeten liggen bij degene die groeimelk produceert’, aldus Venema. Ook wil de vereniging dat de melkreferentie van stoppende veehouders overdraagbaar is via bijvoorbeeld het overdragen van fosfaatrechten. Klik hier om het alternatieve plan te lezen.
0 reacties
|
Opnieuw alternatief voor ‘raar plan’ FrieslandCampina
De vereniging Het Vrije Coöperatieve Woord (HVCW) heeft opnieuw een alternatief gepresenteerd voor de toekomstplannen van FrieslandCampina.
Een eerder alternatief van de groep Groningse veehouders zorgde er mede al voor dat de zuivelcoöperatie de plannen over de basiszuivelcorrectie aanpaste.
Toekomstplannen FC niet goed onderbouwd
‘We willen vooral de discussie voeren over de toekomstplannen van FrieslandCampina’, zo vertelt Fokko Venema van HVCW. ‘De plannen zijn niet goed onderbouwd en als leden bekruipt ons het gevoel dat we bestolen worden door onze eigen coöperatie. Het toekomstplan van FrieslandCampina over hoe om te gaan met groei blijft gewoon een raar plan.’
Kosten groeimelk bij de verantwoordelijke
In het alternatieve plan stelt HVCW de tien cent korting op groeimelk ter discussie. ‘Die tien cent korting is nergens op gebaseerd. En na vijf jaar komen de kosten voor het verwerken van die groeimelk voor het collectief, voor alle leden dus. Dat is oneerlijk: de verantwoordelijkheden van groeimelk moeten liggen bij degene die groeimelk produceert’, aldus Venema.
Ook wil de vereniging dat de melkreferentie van stoppende veehouders overdraagbaar is via bijvoorbeeld het overdragen van fosfaatrechten.
Klik hier om het alternatieve plan te lezen.
REAGEER