woensdag, 16 januari, 2019 Het Vlaamse Instituut voor Landbouw en Visserij Onderzoek (ILVO) heeft een loket gestart waar veehouders direct terechtkunnen met technische vragen. Op deze manier wil het instituut onderzoekskennis beter ontsluiten. De vraag voor de opzet van het loket komt van de Vlaamse overheid. Een technisch comité, waarin onder andere landbouworganisaties vertegenwoordigd zijn, stuurt de werkzaamheden aan. Website en databank‘De basis voor het Rundveeloket is een website met een databank vol onderzoeksresultaten. Hier kunnen veehouders en adviseurs op veel bedrijfstechnische vragen direct een antwoord vinden’, vertelt coördinator Matthieu Frijlink van het ILVO. ‘Daarnaast kunnen mensen met vragen contact met ons opnemen, zodat we in de literatuur op zoek kunnen gaan naar antwoorden.’ Ook een Living LabVragen die bij het Rundveeloket binnenkomen, kunnen aanleiding vormen voor het inzetten van nieuw onderzoek. Om dit te coördineren heeft het ILVO naast het Rundveeloket een zogenaamd Living Lab Veehouderij opgezet. ‘Bij dit onderzoek zullen ook andere onderzoeksinstituten en het landbouwbedrijfsleven betrokken worden. Daarnaast zoeken we samenwerking met veehouders voor het uitvoeren van onderzoek in de praktijk’, vertelt Frijlink. Het Rundveeloket is te bereiken op: www.rundveeloket.be/
0 reacties
|
Onderzoeksinstituut ILVO start Rundveeloket
![]() |
Het Vlaamse Instituut voor Landbouw en Visserij Onderzoek (ILVO) heeft een loket gestart waar veehouders direct terechtkunnen met technische vragen. Op deze manier wil het instituut onderzoekskennis beter ontsluiten.
De vraag voor de opzet van het loket komt van de Vlaamse overheid. Een technisch comité, waarin onder andere landbouworganisaties vertegenwoordigd zijn, stuurt de werkzaamheden aan.
Website en databank
‘De basis voor het Rundveeloket is een website met een databank vol onderzoeksresultaten. Hier kunnen veehouders en adviseurs op veel bedrijfstechnische vragen direct een antwoord vinden’, vertelt coördinator Matthieu Frijlink van het ILVO. ‘Daarnaast kunnen mensen met vragen contact met ons opnemen, zodat we in de literatuur op zoek kunnen gaan naar antwoorden.’
Ook een Living Lab
Vragen die bij het Rundveeloket binnenkomen, kunnen aanleiding vormen voor het inzetten van nieuw onderzoek. Om dit te coördineren heeft het ILVO naast het Rundveeloket een zogenaamd Living Lab Veehouderij opgezet. ‘Bij dit onderzoek zullen ook andere onderzoeksinstituten en het landbouwbedrijfsleven betrokken worden. Daarnaast zoeken we samenwerking met veehouders voor het uitvoeren van onderzoek in de praktijk’, vertelt Frijlink.
Het Rundveeloket is te bereiken op: www.rundveeloket.be/
REAGEER