donderdag, 1 februari, 2018 Nederlandse melkveehouders leverden in 2017 in totaal bijna 14,3 miljard kilogram melk aan zuivelverwerkers. Dat is slechts 0,2 procent minder melk dan in 2016, blijkt uit cijfers van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Ondanks dat melkveehouders dit jaar genoodzaakt waren om in hun koeienbestand te snijden, bleef de melkleverantie dus nagenoeg gelijk. Het vetpercentage daalde licht van 4,58 procent in 2016 naar 4,51 procent in 2017. Toename EU-melkaanvoerNa een korte periode van groei in de maanden september tot en met november bleef de melkaanvoer in december op een stabiel niveau, stelt ZuivelNL in zijn marktbericht. In de gehele EU is er sinds juni 2017 sprake van een toename van de melkaanvoer. Hoogtepunt was de maand november, waarin het totale EU-volume steeg met maar liefst 6 procent. De grootste absolute toename werd in Duitsland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk gerealiseerd. Droogte in Nieuw-ZeelandOok buiten Europa is sprake van groei. In november nam de melkaanvoer in de belangrijke zuivelexporterende landen Australië, Nieuw-Zeeland, Uruguay en de Verenigde Staten toe. Wel ligt het groeitempo in de VS sinds september op een lager niveau dan in de eerste helft van 2017. Als gevolg van droogte nam de melkaanvoer in Nieuw-Zeeland in december met bijna 3 procent af.
0 reacties
|
Nederlandse melkaanvoer blijft op gelijk niveau
Nederlandse melkveehouders leverden in 2017 in totaal bijna 14,3 miljard kilogram melk aan zuivelverwerkers. Dat is slechts 0,2 procent minder melk dan in 2016, blijkt uit cijfers van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).
Ondanks dat melkveehouders dit jaar genoodzaakt waren om in hun koeienbestand te snijden, bleef de melkleverantie dus nagenoeg gelijk. Het vetpercentage daalde licht van 4,58 procent in 2016 naar 4,51 procent in 2017.
Toename EU-melkaanvoer
Na een korte periode van groei in de maanden september tot en met november bleef de melkaanvoer in december op een stabiel niveau, stelt ZuivelNL in zijn marktbericht.
In de gehele EU is er sinds juni 2017 sprake van een toename van de melkaanvoer. Hoogtepunt was de maand november, waarin het totale EU-volume steeg met maar liefst 6 procent. De grootste absolute toename werd in Duitsland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk gerealiseerd.
Droogte in Nieuw-Zeeland
Ook buiten Europa is sprake van groei. In november nam de melkaanvoer in de belangrijke zuivelexporterende landen Australië, Nieuw-Zeeland, Uruguay en de Verenigde Staten toe. Wel ligt het groeitempo in de VS sinds september op een lager niveau dan in de eerste helft van 2017.
Als gevolg van droogte nam de melkaanvoer in Nieuw-Zeeland in december met bijna 3 procent af.
REAGEER