donderdag, 28 oktober, 2021 De totale vleesconsumptie per hoofd van de Nederlandse bevolking is in 2020 gedaald met 1,9 kg naar 75,9 kg. Dat is de grootste daling en het laagste niveau in de cijfers die Wageningen University & Research berekent sinds 2005. Minder in horeca, meer thuisconsumptieDe afname van de vleesconsumptie is vooral het resultaat van het sluiten van de horeca als gevolg van coronamaatregelen. De consumptie binnenshuis steeg juist: slagers en supermarkten verkochten in 2020 24,6 miljoen kg vlees meer dan in 2019. De daling in vleesconsumptie was het grootst in pluimveevlees (-0,8 kg). De afname was bij varkensvlees (-0,5 kg) en rundvlees (-0,4 kg) minder. Marktaandeel vleesvervangers blijft beperktDe verkoop van vleesvervangers zet volgens de onderzoekers door. Toch blijft de omvang van 4 procent van de markt het aandeel beperkt. Het onderzoek is uitgevoerd en betaald in opdracht van Stichting Wakker Dier. Klik hier om het hele rapport te lezen.
0 reacties
|
Nederlander eet minder vlees
De totale vleesconsumptie per hoofd van de Nederlandse bevolking is in 2020 gedaald met 1,9 kg naar 75,9 kg.
Dat is de grootste daling en het laagste niveau in de cijfers die Wageningen University & Research berekent sinds 2005.
Minder in horeca, meer thuisconsumptie
De afname van de vleesconsumptie is vooral het resultaat van het sluiten van de horeca als gevolg van coronamaatregelen. De consumptie binnenshuis steeg juist: slagers en supermarkten verkochten in 2020 24,6 miljoen kg vlees meer dan in 2019. De daling in vleesconsumptie was het grootst in pluimveevlees (-0,8 kg). De afname was bij varkensvlees (-0,5 kg) en rundvlees (-0,4 kg) minder.
Marktaandeel vleesvervangers blijft beperkt
De verkoop van vleesvervangers zet volgens de onderzoekers door. Toch blijft de omvang van 4 procent van de markt het aandeel beperkt.
Het onderzoek is uitgevoerd en betaald in opdracht van Stichting Wakker Dier.
Klik hier om het hele rapport te lezen.
REAGEER