dinsdag, 12 februari, 2019 Met een gemiddelde grondprijs van bijna 60.000 euro per hectare heeft de Nederlandse melkveehouderij de hoogste grondprijs vergeleken met andere zuivellanden. Dat is berekend op basis van gegevens van IFCN met cijfers van 2017. Binnen Europa is de Nederlandse grondprijs voor melkveehouders gemiddeld de hoogste. Het land dat daarna het meeste geld neerlegt voor grond, is Duitsland. De Duitse gemiddelde grondprijs is met 45.000 euro per hectare lager dan de Nederlandse, maar komt nog ver uit boven het land met de laagste grondprijs. Grote variatie in FrankrijkHet land met de goedkoopste grond is Frankrijk. Daar ligt de gemiddelde grondprijs tussen de 3000 en 6000 euro, afhankelijk van de regio. Zo is de grond in het noordwesten en het zuiden van Frankrijk hoger dan in het midden en Bretagne. Andere Europese landen hebben vrijwel allemaal een grondprijs beneden de 20.000 euro. Verenigde Staten op plaats drieBuiten Europa is in de Verenigde Staten ook een relatief hoge grondprijs te vinden. Hier betaal je gemiddeld ruim 30.000 euro per hectare grond. In Nieuw-Zeeland kost een hectare grond gemiddeld 25.000 euro.
0 reacties
|
Nederland heeft hoogste grondprijs van Europa
Met een gemiddelde grondprijs van bijna 60.000 euro per hectare heeft de Nederlandse melkveehouderij de hoogste grondprijs vergeleken met andere zuivellanden. Dat is berekend op basis van gegevens van IFCN met cijfers van 2017.
Binnen Europa is de Nederlandse grondprijs voor melkveehouders gemiddeld de hoogste.
Het land dat daarna het meeste geld neerlegt voor grond, is Duitsland. De Duitse gemiddelde grondprijs is met 45.000 euro per hectare lager dan de Nederlandse, maar komt nog ver uit boven het land met de laagste grondprijs.
Grote variatie in Frankrijk
Het land met de goedkoopste grond is Frankrijk. Daar ligt de gemiddelde grondprijs tussen de 3000 en 6000 euro, afhankelijk van de regio. Zo is de grond in het noordwesten en het zuiden van Frankrijk hoger dan in het midden en Bretagne.
Andere Europese landen hebben vrijwel allemaal een grondprijs beneden de 20.000 euro.
Verenigde Staten op plaats drie
Buiten Europa is in de Verenigde Staten ook een relatief hoge grondprijs te vinden. Hier betaal je gemiddeld ruim 30.000 euro per hectare grond.
In Nieuw-Zeeland kost een hectare grond gemiddeld 25.000 euro.
REAGEER