woensdag, 12 januari, 2022 Ongeveer zestig procent van de consumenten overschat het prijsverschil tussen biologische en reguliere melk. Bijna 30 procent zit er zelfs meer dan 20 procent naast. Dit komt naar voren uit een online onderzoek onder 500 consumenten dat werd uitgevoerd door het Future of Food Institute in opdracht van ketenorganisatie Bionext. Prijsverschil beperktDe onderzoekers meldden de ondervraagden dat reguliere volle melk tussen de 1,15 en 1,27 euro per liter kost. Vervolgens vroegen ze hen de prijs voor biologische melk te schatten. Ongeveer 30 procent schatte de prijs juist in op 1,28 tot 1,38 euro per liter. Zestig procent noemde echter een (veel) hoger bedrag tot wel 2,00 euro per liter. Het (beperkte) prijsverschil duidelijk communiceren is volgens de onderzoekers dan ook een succesvolle strategie om de verkoop van biologische melk te stimuleren. Informeren over ‘eerlijke prijs’ werktUit het onderzoek kwam ook naar voren dat 27 procent van de consumenten op dit moment een voorkeur heeft voor biologische zuivel ten opzichte van reguliere zuivel. Ongeveer 45 procent heeft geen voorkeur en 24 procent geeft de voorkeur aan regulier. De overige vier procent van de ondervraagden koopt zelden of nooit zuivel. De bereidheid om een meerprijs voor biologische producten te betalen stijgt naarmate consumenten meer kennis hebben over wat biologisch inhoudt. Hierbij blijkt vooral uitleg over een ‘eerlijke prijs’ te scoren.
0 reacties
|
Meerderheid consumenten overschat prijs biologische melk
![]() |
Ongeveer zestig procent van de consumenten overschat het prijsverschil tussen biologische en reguliere melk. Bijna 30 procent zit er zelfs meer dan 20 procent naast.
Dit komt naar voren uit een online onderzoek onder 500 consumenten dat werd uitgevoerd door het Future of Food Institute in opdracht van ketenorganisatie Bionext.
Prijsverschil beperkt
De onderzoekers meldden de ondervraagden dat reguliere volle melk tussen de 1,15 en 1,27 euro per liter kost. Vervolgens vroegen ze hen de prijs voor biologische melk te schatten. Ongeveer 30 procent schatte de prijs juist in op 1,28 tot 1,38 euro per liter. Zestig procent noemde echter een (veel) hoger bedrag tot wel 2,00 euro per liter. Het (beperkte) prijsverschil duidelijk communiceren is volgens de onderzoekers dan ook een succesvolle strategie om de verkoop van biologische melk te stimuleren.
Informeren over ‘eerlijke prijs’ werkt
Uit het onderzoek kwam ook naar voren dat 27 procent van de consumenten op dit moment een voorkeur heeft voor biologische zuivel ten opzichte van reguliere zuivel. Ongeveer 45 procent heeft geen voorkeur en 24 procent geeft de voorkeur aan regulier. De overige vier procent van de ondervraagden koopt zelden of nooit zuivel. De bereidheid om een meerprijs voor biologische producten te betalen stijgt naarmate consumenten meer kennis hebben over wat biologisch inhoudt. Hierbij blijkt vooral uitleg over een ‘eerlijke prijs’ te scoren.
REAGEER