woensdag, 30 oktober, 2019 De wereldwijde melkproductie zal dit jaar veel minder hard groeien dan in 2018. Dit voorspelt het internationale onderzoeksnetwerk IFCN in haar jaarlijkse rapport over de wereldwijde ontwikkelingen binnen de melkveehouderij. De voorspelling is gebaseerd op informatie uit 65 landen die in totaal goed zijn voor 93 procent van de wereldwijde melkproductie. In 2018 groeide de productie met ruim 16 miljoen ton standaardmelk, terwijl de groei voor 2019 wordt voorspeld op 8 miljoen ton standaardmelk. Dit is de laagste groei sinds 2013. India onder drukEen belangrijke oorzaak van de stagnerende groei is de situatie in India. Hier staat het rendement van de melkveehouderij onder druk door stijgende voerkosten bij een gelijkblijvende melkprijs. Veel landen op het zuidelijk halfrond hadden te maken met lastige weersomstandigheden, zoals droogte in Australië. In Argentinië hebben melkveehouders te maken met stijgende kosten als gevolg van de devaluatie van de peso. India, Pakistan en West Europa zijn nog altijd de grootse melkproducenten. In 2018 waren deze gebieden samen verantwoordelijk voor 47 procent van de wereldwijde melkproductie.
0 reacties
|
Groei van wereldwijde melkproductie stagneert
De wereldwijde melkproductie zal dit jaar veel minder hard groeien dan in 2018. Dit voorspelt het internationale onderzoeksnetwerk IFCN in haar jaarlijkse rapport over de wereldwijde ontwikkelingen binnen de melkveehouderij.
De voorspelling is gebaseerd op informatie uit 65 landen die in totaal goed zijn voor 93 procent van de wereldwijde melkproductie. In 2018 groeide de productie met ruim 16 miljoen ton standaardmelk, terwijl de groei voor 2019 wordt voorspeld op 8 miljoen ton standaardmelk. Dit is de laagste groei sinds 2013.
India onder druk
Een belangrijke oorzaak van de stagnerende groei is de situatie in India. Hier staat het rendement van de melkveehouderij onder druk door stijgende voerkosten bij een gelijkblijvende melkprijs. Veel landen op het zuidelijk halfrond hadden te maken met lastige weersomstandigheden, zoals droogte in Australië. In Argentinië hebben melkveehouders te maken met stijgende kosten als gevolg van de devaluatie van de peso. India, Pakistan en West Europa zijn nog altijd de grootse melkproducenten. In 2018 waren deze gebieden samen verantwoordelijk voor 47 procent van de wereldwijde melkproductie.
REAGEER