woensdag, 12 juni, 2019 Zuivelcoöperatie FrieslandCampina gaat leden-melkveehouders helpen bij het opwekken van elektriciteit uit wind. Het gaat hierbij om investeringen in kleine windmolens met een ashoogte van 15 meter. Deze hebben een capaciteit die aansluit bij de energiebehoefte van een melkveebedrijf. Inpassing in landschapFrieslandCampina werkt in dit project samen met E.A.Z. Wind. Dit Nederlandse bedrijf heeft specifiek voor toepassing op boerderijen een kleine windmolen ontwikkeld. Hierbij is extra aandacht besteed aan inpassing in het agrarisch landschap. Melkveehouders die belangstelling hebben voor een windmolen kunnen zich melden bij de coöperatie en krijgen volledige ondersteuning bij het realiseren van hun project. Jaarrond energieHet initiatief is een aanvulling op bestaande projecten voor de aanleg van zonnedaken (Solar) en mestvergisting (Jumpstart) en past in de ambitie van de zuivelcoöperatie om in 2050 volledig CO2-neutraal te werken. FrieslandCampina denkt dat een combinatie van een zonnepanelen en windmolens optimaal is voor het realiseren van een energieneutraal melkveebedrijf. Hierbij wordt in de zomer vooral gebruikgemaakt van zonne-energie, terwijl in de winter met name windenergie de behoefte dekt. FrieslandCampina heeft een speciale website gebouwd waarop de actuele opwekking van energie op bedrijven van de leden is te volgen. Klik hier om deze site te bekijken.
0 reacties
|
FrieslandCampina start nu ook windmolenproject
![]() |
Zuivelcoöperatie FrieslandCampina gaat leden-melkveehouders helpen bij het opwekken van elektriciteit uit wind.
Het gaat hierbij om investeringen in kleine windmolens met een ashoogte van 15 meter. Deze hebben een capaciteit die aansluit bij de energiebehoefte van een melkveebedrijf.
Inpassing in landschap
FrieslandCampina werkt in dit project samen met E.A.Z. Wind. Dit Nederlandse bedrijf heeft specifiek voor toepassing op boerderijen een kleine windmolen ontwikkeld. Hierbij is extra aandacht besteed aan inpassing in het agrarisch landschap. Melkveehouders die belangstelling hebben voor een windmolen kunnen zich melden bij de coöperatie en krijgen volledige ondersteuning bij het realiseren van hun project.
Jaarrond energie
Het initiatief is een aanvulling op bestaande projecten voor de aanleg van zonnedaken (Solar) en mestvergisting (Jumpstart) en past in de ambitie van de zuivelcoöperatie om in 2050 volledig CO2-neutraal te werken. FrieslandCampina denkt dat een combinatie van een zonnepanelen en windmolens optimaal is voor het realiseren van een energieneutraal melkveebedrijf. Hierbij wordt in de zomer vooral gebruikgemaakt van zonne-energie, terwijl in de winter met name windenergie de behoefte dekt.
FrieslandCampina heeft een speciale website gebouwd waarop de actuele opwekking van energie op bedrijven van de leden is te volgen. Klik hier om deze site te bekijken.
REAGEER