vrijdag, 28 juli, 2017 Duurzame ontwikkeling is niet langer optioneel. Om te voorkomen dat derden zoals politiek via regelgeving verduurzaming van de zuivelketen afdwingen, wil FrieslandCampina zelf de regie houden. Dat stelt voorzitter Frans Keurentjes bij de presentatie van de coöperatieve visie 2025: Melk met Meerwaarde. ‘Verantwoorde productie met respect voor dier en natuur is een randvoorwaarde om onze melk voor afnemers aantrekkelijk te houden en speelt een grote rol bij het behouden en verbeteren van het maatschappelijke draagvlak voor de melkveehouderij.’ Individueel versus collectief belangVolgens Keurentjes is het opnieuw formuleren van de ambities van de coöperatie nodig vanwege de snelle veranderingen in de markt en de maatschappij en de snelle groei van de melkveehouderij na de afschaffing van het quotum. Bovendien betrekken consumenten aspecten als duurzaamheid steeds meer in hun beslissing bij het doen van aankopen. Keurentjes erkent dat het individueel belang van melkveebedrijven niet altijd overeen komt met het collectieve belang. ‘Met elkaar zullen we moeten vaststellen hoe we het collectief belang het best kunnen dienen en tegelijkertijd ruimte kunnen bieden voor verscheidenheid en ondernemerschap.’ In gesprek over uitwerkingCentrale thema’s in de nieuwe visie zijn ‘waarde voor ons’, ‘zorg voor dier en natuur’ en ‘van waarde in en voor de samenleving’. Het bestuur en de ledenraadsleden van FrieslandCampina gaan met de leden-melkveehouders in gesprek over de verdere uitwerking van de coöperatieve visie.
0 reacties
|
FC wil zelf regie houden in verduurzaming
Duurzame ontwikkeling is niet langer optioneel. Om te voorkomen dat derden zoals politiek via regelgeving verduurzaming van de zuivelketen afdwingen, wil FrieslandCampina zelf de regie houden.
Dat stelt voorzitter Frans Keurentjes bij de presentatie van de coöperatieve visie 2025: Melk met Meerwaarde. ‘Verantwoorde productie met respect voor dier en natuur is een randvoorwaarde om onze melk voor afnemers aantrekkelijk te houden en speelt een grote rol bij het behouden en verbeteren van het maatschappelijke draagvlak voor de melkveehouderij.’
Individueel versus collectief belang
Volgens Keurentjes is het opnieuw formuleren van de ambities van de coöperatie nodig vanwege de snelle veranderingen in de markt en de maatschappij en de snelle groei van de melkveehouderij na de afschaffing van het quotum. Bovendien betrekken consumenten aspecten als duurzaamheid steeds meer in hun beslissing bij het doen van aankopen.
Keurentjes erkent dat het individueel belang van melkveebedrijven niet altijd overeen komt met het collectieve belang. ‘Met elkaar zullen we moeten vaststellen hoe we het collectief belang het best kunnen dienen en tegelijkertijd ruimte kunnen bieden voor verscheidenheid en ondernemerschap.’
In gesprek over uitwerking
Centrale thema’s in de nieuwe visie zijn ‘waarde voor ons’, ‘zorg voor dier en natuur’ en ‘van waarde in en voor de samenleving’. Het bestuur en de ledenraadsleden van FrieslandCampina gaan met de leden-melkveehouders in gesprek over de verdere uitwerking van de coöperatieve visie.
REAGEER