Blog: Hogere prijs voorkomt verspilling


Tom Van Nespen stelt voor producten twee keer zo duur te maken, zodat er twee keer wordt nagedacht over het weggooien van voedsel
vrijdag, 13 maart, 2020

Voedsel is te goedkoop en daarom steekt verspilling de kop op, stelt Tom Van Nespen.

‘Zowat een derde van ons geproduceerd voedsel komt nooit tot in onze mond. We halen de schouders op. Het kost ons toch niks’, zo schrijft de melkveehouder uit Vrasene in zijn column in Veeteelt.

Bij smartphones en auto’s gaat dat anders, merkt Van Nespen op. ‘Daar is het niet zo dat we er drie kopen en eentje gooien we weg.’ Voedsel zou daarom best wat duurder mogen zijn, zo geeft hij aan. ‘Laat ons producten duurder maken, zodat er twee keer wordt nagedacht over weggooien van voedsel.’

Lees hier de volledige column.


0 reacties

Tom Van Nespen stelt voor producten twee keer zo duur te maken, zodat er twee keer wordt nagedacht over het weggooien van voedsel
vrijdag, 13 maart, 2020

Voedsel is te goedkoop en daarom steekt verspilling de kop op, stelt Tom Van Nespen.

‘Zowat een derde van ons geproduceerd voedsel komt nooit tot in onze mond. We halen de schouders op. Het kost ons toch niks’, zo schrijft de melkveehouder uit Vrasene in zijn column in Veeteelt.

Bij smartphones en auto’s gaat dat anders, merkt Van Nespen op. ‘Daar is het niet zo dat we er drie kopen en eentje gooien we weg.’ Voedsel zou daarom best wat duurder mogen zijn, zo geeft hij aan. ‘Laat ons producten duurder maken, zodat er twee keer wordt nagedacht over weggooien van voedsel.’

Lees hier de volledige column.

0 reacties



REAGEER

Veeteelt stelt het erg op prijs dat je wilt reageren op een bericht. Vul hieronder je volledige naam (voor- en achternaam) en je emailadres in. Je reactie wordt dan meteen geplaatst. Wil je niet elke keer je naam en emailadres invullen? Dan kun je je eenmalig registreren. Zo ontstaat een omgeving waarin iedereen op een respectvolle manier kan reageren in plaats van anoniem afreageren.
You must have Javascript enabled to use this form.