vrijdag, 13 maart, 2020 Voedsel is te goedkoop en daarom steekt verspilling de kop op, stelt Tom Van Nespen. ‘Zowat een derde van ons geproduceerd voedsel komt nooit tot in onze mond. We halen de schouders op. Het kost ons toch niks’, zo schrijft de melkveehouder uit Vrasene in zijn column in Veeteelt. Bij smartphones en auto’s gaat dat anders, merkt Van Nespen op. ‘Daar is het niet zo dat we er drie kopen en eentje gooien we weg.’ Voedsel zou daarom best wat duurder mogen zijn, zo geeft hij aan. ‘Laat ons producten duurder maken, zodat er twee keer wordt nagedacht over weggooien van voedsel.’
0 reacties
|
Blog: Hogere prijs voorkomt verspilling
![]() |
vrijdag, 13 maart, 2020
Voedsel is te goedkoop en daarom steekt verspilling de kop op, stelt Tom Van Nespen.
‘Zowat een derde van ons geproduceerd voedsel komt nooit tot in onze mond. We halen de schouders op. Het kost ons toch niks’, zo schrijft de melkveehouder uit Vrasene in zijn column in Veeteelt.
Bij smartphones en auto’s gaat dat anders, merkt Van Nespen op. ‘Daar is het niet zo dat we er drie kopen en eentje gooien we weg.’ Voedsel zou daarom best wat duurder mogen zijn, zo geeft hij aan. ‘Laat ons producten duurder maken, zodat er twee keer wordt nagedacht over weggooien van voedsel.’
0 reacties
REAGEER