vrijdag, 12 juli, 2019 Minister Schouten van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) heeft onder voorzitterschap van de heer Johan Remkes een adviescollege Stikstofproblematiek ingesteld. Het college bestaat uit negen personen die de opdracht hebben gekregen om met aanbevelingen en oplossingsrichtingen te komen over hoe om te gaan met vergunningverlening, na de recente uitspraak van de Raad van State over het Programma Aanpak Stikstof (PAS). Dat schrijft de minister in een brief aan de Tweede Kamer. Aanpak stikstofdepositieHet college is gevraagd om binnen twee maanden met een advies voor de korte termijn te komen. Het college kijkt hierbij naar de mogelijkheden en onmogelijkheden voor vergunningverlening voor (nieuwe) activiteiten rondom Natura 2000-gebieden. Daarnaast gaat het adviescollege aan de slag met adviezen voor de langere termijn. Het college is verzocht met voorstellen te komen voor een nieuwe aanpak van de stikstokdepositie. Voor dit advies heeft het adviescollege elf maanden. Scholten, Rabbinge en DijkgraafHet adviescollege Stikstofproblematiek zal – naast de voorzitter – uit negen leden bestaan. Onder hen zijn Martin Scholten, directeur Wageningen UR, en Rudy Rabbinge, emeritus universiteitshoogleraar duurzame ontwikkeling en voedselzekerheid van Wageningen UR, en voormalig SGP-kamerlid Elbert Dijkgraaf.
0 reacties
|
Binnen twee maanden advies over PAS
Minister Schouten van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) heeft onder voorzitterschap van de heer Johan Remkes een adviescollege Stikstofproblematiek ingesteld.
Het college bestaat uit negen personen die de opdracht hebben gekregen om met aanbevelingen en oplossingsrichtingen te komen over hoe om te gaan met vergunningverlening, na de recente uitspraak van de Raad van State over het Programma Aanpak Stikstof (PAS). Dat schrijft de minister in een brief aan de Tweede Kamer.
Aanpak stikstofdepositie
Het college is gevraagd om binnen twee maanden met een advies voor de korte termijn te komen. Het college kijkt hierbij naar de mogelijkheden en onmogelijkheden voor vergunningverlening voor (nieuwe) activiteiten rondom Natura 2000-gebieden. Daarnaast gaat het adviescollege aan de slag met adviezen voor de langere termijn. Het college is verzocht met voorstellen te komen voor een nieuwe aanpak van de stikstokdepositie. Voor dit advies heeft het adviescollege elf maanden.
Scholten, Rabbinge en Dijkgraaf
Het adviescollege Stikstofproblematiek zal – naast de voorzitter – uit negen leden bestaan. Onder hen zijn Martin Scholten, directeur Wageningen UR, en Rudy Rabbinge, emeritus universiteitshoogleraar duurzame ontwikkeling en voedselzekerheid van Wageningen UR, en voormalig SGP-kamerlid Elbert Dijkgraaf.
REAGEER