maandag, 3 juni, 2019 De Belgische zuivelindustrie produceerde in 2018 ongeveer 10 procent meer verse zuivelproducten dan in 2017. Dit blijkt uit cijfers van statistiekbureau Statbel. De zuivelindustrie in België verwerkte vorig jaar ongeveer 4,7 miljard liter koemelk, 152 miljoen liter verse room en 94 miljoen liter magere melk. Hierbij gaat het om zowel in België geproduceerde melk als om importen. Relatief weinig kaasDe totale productie van consumptiemelk, chocolademelk en gevitamineerde melk bedroeg vorig jaar 849 miljoen liter. Verse zuivelproducten, zoals yoghurt, gefermenteerde melkdrankjes, room en desserts, waren goed voor 642 miljoen liter. De productie van kaas is met 107.000 ton in België relatief beperkt. Boter +9 procentDe grootste stijgers in het assortiment waren vorig jaar gefermenteerde melkdranken (+22%), boter (+9,3%), desserts (+8%) en consumptieroom (+5%). De totale productie van consumptiemelk bleef ongeveer stabiel, maar er trad wel een verschuiving op van halfvolle melk en karnemelk naar magere melk en volle melk. De productie van yoghurt daalde met 11 procent.
0 reacties
|
Belgische productie van verse zuivel stijgt met 10 procent
De Belgische zuivelindustrie produceerde in 2018 ongeveer 10 procent meer verse zuivelproducten dan in 2017. Dit blijkt uit cijfers van statistiekbureau Statbel.
De zuivelindustrie in België verwerkte vorig jaar ongeveer 4,7 miljard liter koemelk, 152 miljoen liter verse room en 94 miljoen liter magere melk. Hierbij gaat het om zowel in België geproduceerde melk als om importen.
Relatief weinig kaas
De totale productie van consumptiemelk, chocolademelk en gevitamineerde melk bedroeg vorig jaar 849 miljoen liter. Verse zuivelproducten, zoals yoghurt, gefermenteerde melkdrankjes, room en desserts, waren goed voor 642 miljoen liter. De productie van kaas is met 107.000 ton in België relatief beperkt.
Boter +9 procent
De grootste stijgers in het assortiment waren vorig jaar gefermenteerde melkdranken (+22%), boter (+9,3%), desserts (+8%) en consumptieroom (+5%). De totale productie van consumptiemelk bleef ongeveer stabiel, maar er trad wel een verschuiving op van halfvolle melk en karnemelk naar magere melk en volle melk. De productie van yoghurt daalde met 11 procent.
REAGEER