Belgische productie van verse zuivel stijgt met 10 procent


De Belgische zuivelindustrie verwerkte vorig jaar ongeveer 4,7 miljard liter koemelk
maandag, 3 juni, 2019

De Belgische zuivelindustrie produceerde in 2018 ongeveer 10 procent meer verse zuivelproducten dan in 2017. Dit blijkt uit cijfers van statistiekbureau Statbel.

De zuivelindustrie in België verwerkte vorig jaar ongeveer 4,7 miljard liter koemelk, 152 miljoen liter verse room en 94 miljoen liter magere melk. Hierbij gaat het om zowel in België geproduceerde melk als om importen.

Relatief weinig kaas

De totale productie van consumptiemelk, chocolademelk en gevitamineerde melk bedroeg vorig jaar 849 miljoen liter. Verse zuivelproducten, zoals yoghurt, gefermenteerde melkdrankjes, room en desserts, waren goed voor 642 miljoen liter. De productie van kaas is met 107.000 ton in België relatief beperkt.

Boter +9 procent

De grootste stijgers in het assortiment waren vorig jaar gefermenteerde melkdranken (+22%), boter (+9,3%), desserts (+8%) en consumptieroom (+5%). De totale productie van consumptiemelk bleef ongeveer stabiel, maar er trad wel een verschuiving op van halfvolle melk en karnemelk naar magere melk en volle melk. De productie van yoghurt daalde met 11 procent.

 

 


0 reacties

De Belgische zuivelindustrie verwerkte vorig jaar ongeveer 4,7 miljard liter koemelk
maandag, 3 juni, 2019

De Belgische zuivelindustrie produceerde in 2018 ongeveer 10 procent meer verse zuivelproducten dan in 2017. Dit blijkt uit cijfers van statistiekbureau Statbel.

De zuivelindustrie in België verwerkte vorig jaar ongeveer 4,7 miljard liter koemelk, 152 miljoen liter verse room en 94 miljoen liter magere melk. Hierbij gaat het om zowel in België geproduceerde melk als om importen.

Relatief weinig kaas

De totale productie van consumptiemelk, chocolademelk en gevitamineerde melk bedroeg vorig jaar 849 miljoen liter. Verse zuivelproducten, zoals yoghurt, gefermenteerde melkdrankjes, room en desserts, waren goed voor 642 miljoen liter. De productie van kaas is met 107.000 ton in België relatief beperkt.

Boter +9 procent

De grootste stijgers in het assortiment waren vorig jaar gefermenteerde melkdranken (+22%), boter (+9,3%), desserts (+8%) en consumptieroom (+5%). De totale productie van consumptiemelk bleef ongeveer stabiel, maar er trad wel een verschuiving op van halfvolle melk en karnemelk naar magere melk en volle melk. De productie van yoghurt daalde met 11 procent.

 

 

0 reacties



REAGEER

Veeteelt stelt het erg op prijs dat je wilt reageren op een bericht. Vul hieronder je volledige naam (voor- en achternaam) en je emailadres in. Je reactie wordt dan meteen geplaatst. Wil je niet elke keer je naam en emailadres invullen? Dan kun je je eenmalig registreren. Zo ontstaat een omgeving waarin iedereen op een respectvolle manier kan reageren in plaats van anoniem afreageren.
You must have Javascript enabled to use this form.