Economie

Belgische supermarkten gaan veehouder meer betalen voor rundvlees

rundvlees
Drie supermarkten kondigen vanaf maandag 12 februari een prijsverhoging voor hun producenten aan

Diverse Belgische supermarkten zullen vanaf maandag veehouders meer gaan betalen voor het rundvlees dat ze aanbieden. Dat is aangekondigd door Marianne Streel, voorzitter van de Waalse landbouworganisatie FWA.

Het nieuws is onder meer bevestigd door Delhaize, Colruyt en Lidl. De prijsverhoging is een gevolg van overleg tussen de landbouwsector en de distributiesector.

Exacte prijsverhoging onbekend

Bij Delhaize gaat de prijsverhoging maandag in en geldt deze voor een periode van zes maanden. Hoeveel de verhoging zal inhouden is niet bekendgemaakt, maar de woordvoerder noemt deze bij Belga substantieel. De keuze om de prijsverhoging op rundvlees toe te passen is geënt op het feit dat die sector momenteel het hardst geraakt wordt door de crisis. Delhaize-klanten zouden de verhoging niet voelen.

Colruyt volgt ook en stelt dat de prijsverhoging geldt voor de aankoopprijzen voor stieren. Colruyt stelt dat het de verhogingen na drie maanden wil evalueren. In een mededeling stelt Colruyt dat de supermarktketen overtuigd blijft dat overleg werkt en dat dit opnieuw bewezen is. Tot slot verhoogt ook Lidl de aankoopprijs.

Zowel de landbouwsector als de betrokken supermarkten hopen dat ook de rest van de keten de prijsverhoging zal volgen.