De Weideman

Tip van de Weideman: Hier is uw coach

Ben je een stripweider, zet dan de draad van het te beweiden vak ook echt een stuk verder
Ben je een stripweider, zet dan de draad van het te beweiden vak ook echt een stuk verder

In mijn vorige tip daagde ik je uit om dit seizoen te gaan voor minimaal 20 procent meer vers gras rechtstreeks in de koe.

Doe je mee? Zo’n doel is mooi als rode draad door het seizoen heen, maar je maakt het pas waar als je weet welke stappen je gaat zetten om het waar te maken.

Weideplatform vergroten

Pas je Nieuw Nederlands Weiden toe, dan krijg je meer gras in de koe als je oppervlakte toevoegt aan je weideplatform. Zie je bijvooorbeeld kans om van een platform van 12 hectare naar een platform van 14 of 16 ha te gaan, dan is je grasaanbod echt groter. En ben je een stripweider, dan zet je de draad van het te beweiden vak ook echt een stuk verder. Ben je aan het omweiden en gaf je ze dagelijks 0,8 ha, maak er dan nu 1 hectare van.

Met trek de wei insturen

Uiteraard stuur je ze in al die voorbeelden met trek de wei in en gaat de bijvoeding gemiddeld 1 tot 2 kg droge stof omlaag. Dan gaan ze dat extra aanbod pas echt goed vreten en benutten. Kortom, maak een plan, zet de stappen om het plan in daden om te zetten en benut het groene goud in de wei nog beter. Bespreek je doel ook met je eigen adviseur zodat die mee kan denken en je kan motiveren. Op mijn coaching kun je alvast wekelijks rekenen. Zet ’m op!

Weideman handtekening