Chinese zuivelorganisaties: ‘Bestrijd corona, drink melk’


Chinese zuivelorganisaties adviseren de consumptie van minstens 300 gram zuivel per dag in strijd tegen corona
dinsdag, 17 maart, 2020

Vier grote organisaties van de Chinese zuivelindustrie adviseren om meer zuivel te nuttigen in de strijd tegen het coronavirus. Dit meldt de website The Bullvine die zich baseert op de website foodnavigator-asia.com.

De consumptie van minimaal 300 gram zuivel per dag draagt volgens de opstellers van het advies bij aan een versterking van het immuunsysteem waardoor mensen weerbaarder zijn tegen virussen zoals corona. Bij het opstellen van het advies waren ook gezondheidsorganisaties van de Chinese overheid betrokken.

Hoogwaardige eiwittten

‘Melk en zuivelproducten zijn een uitstekende bron van hoogwaardige eiwitten, vitamine B2, vitamine A, calcium en andere onmisbare voedingsstoffen. Een hogere inname van deze voedingsstoffen verhoogt de weerstand en is daarom zeer nuttig in de bestrijding van het coronavirus’, stellen de organisaties.

Rol van lactoferrine

De opstellers van het advies wijzen onder andere op onderzoek dat aantoont dat het eiwit lactoferrine – dat in melk voorkomt  de invasie van virussen in het menselijk lichaam afremt. Ze raden aan om minimaal 300 gram zuivelproducten (of 37,5 gram melkpoeder of 30 gram kaas) per dag te eten en drinken. Dat is veel meer dan Chinezen nu gemiddeld tot zich nemen.

 


67 reacties

Chinese zuivelorganisaties adviseren de consumptie van minstens 300 gram zuivel per dag in strijd tegen corona
dinsdag, 17 maart, 2020

Vier grote organisaties van de Chinese zuivelindustrie adviseren om meer zuivel te nuttigen in de strijd tegen het coronavirus. Dit meldt de website The Bullvine die zich baseert op de website foodnavigator-asia.com.

De consumptie van minimaal 300 gram zuivel per dag draagt volgens de opstellers van het advies bij aan een versterking van het immuunsysteem waardoor mensen weerbaarder zijn tegen virussen zoals corona. Bij het opstellen van het advies waren ook gezondheidsorganisaties van de Chinese overheid betrokken.

Hoogwaardige eiwittten

‘Melk en zuivelproducten zijn een uitstekende bron van hoogwaardige eiwitten, vitamine B2, vitamine A, calcium en andere onmisbare voedingsstoffen. Een hogere inname van deze voedingsstoffen verhoogt de weerstand en is daarom zeer nuttig in de bestrijding van het coronavirus’, stellen de organisaties.

Rol van lactoferrine

De opstellers van het advies wijzen onder andere op onderzoek dat aantoont dat het eiwit lactoferrine – dat in melk voorkomt  de invasie van virussen in het menselijk lichaam afremt. Ze raden aan om minimaal 300 gram zuivelproducten (of 37,5 gram melkpoeder of 30 gram kaas) per dag te eten en drinken. Dat is veel meer dan Chinezen nu gemiddeld tot zich nemen.

 

67 reacties


Reacties

mijn vrouw moet volledig lactovrij eten dus melk en kaas en in zeer veel koeken en zelfs in vlees waren is dit dan ook goed tegen het corona virus zij neemt daar voor een pilltje als er melk of wei op de verpakking staat en dit al 9 jaar bedankt voor aan antwoordt

Ik ben ook lactose intolerant, maar drink lactose vrije melk, eet lactose vrije yoghurt. Daar zit alles gewoon in behalve de lactose. Kaas: eet oude kaas daar zit geen lactose in. Jonge kaas zeker wel weet ik uit ervaring. Groet, André

waarom zien mensen niet of worden mensen niet voorgelicht dat lactose intolerant eigenlijk een heel goede reactie is van het lichaam omdat de melk niet gemaakt is voor het menselijk lichaam maar voor het kalfje, of lammetje waardoor het geproduceerd wordt door zijn/haar moeder

Mee eens! Al die voedingsstoffen waar melk om geroemd wordt, kan je ook uit andere bronnen halen!

Lactoferrine komt ook nog voor in moedermelk dat de mens produceert, het is mogelijk om dat via sommige instanties te verkrijgen maar dat zou nogal raar zijn natuurlijk. Ik denk even raar als de melk consumeren geschikt voor een kalf. Lactoferrine is niet nodig vermits we eiwitten uit andere bronnen kunnen halen en het ontstekingsremmend effect kunnen we ook uit andere bronnen halen, anders zouden koeien toch ook andere koeien hun melk drinken en volwassen mensen andere mensen hun melk? Lactoferrine wordt ook in ons lichaam zelf aangemaakt en het halen uit andere bronnen zegt eigenlijk tegen ons lichaam dat ze de productie mogen verminderen. Als u het op latere leeftijd nog uit andere bronnen blijft halen op consistente basis verzwakt u eigenlijk gewoon u lichaam, eens u in een situatie zit waarin melk consumptie geen optie is en het lichaam is verzwakt zal het lichaam waarschijnlijk minder lactoferrine produceren of soms zelfs helemaal niets. Mvg

Complete onzin: Rauwe melk bevat lactase. Door verhitting: Pasteuriseren wordt dit omgezet in lactose waar sommige mensen niet tegen kunnen. Bij kazen neemt lactose ook af naarmate ze ouder worden. Volgens mij bevat jong belegen al bijna geen lactose meer. Dus als je lactose allergie hebt kun je vaak nog wel rauwe koemelk drinken

Mijn schoondochter is ook lactose intollerant maar als zij rauwe melk drinkt van hun eigen koeien heeft de daar geen last van. En voorheen had ze altijd buikpijn. In rauwe melk zit lactase en dat zorgt dat de lactose geen probleem meer is. Zij runnen een boerderijwinkel in Maria Hoop (L) waar ze hun eigen rauwe melk en andere rauwmelkse producten verkopen.

Ik drink mijn hele leven al (63))jaar)al melk. Vroeger kreeg ik alleen rauwe melk direct van de boerderij. Dat hielp mij enorm om longontsteking te genezen. Mijn huisarts gaf aan dat dit het afweersysteem beter deed functioneren. Nu heb ik al 40jaar geen longontsteking. Maar nu drink ik geen rauwe melk meer want dat is hier nergens te koop in Apeldoorn. Althans niet dat ik kan ontdekken.

Hallo Kor, Melk vers uit de melktap Wilp bij boerderij de Elshof aan de Zwartekolkstraat

Er is zoveel lactosevrije producten te koop in de supermarkt. Arla, Minus L (heel veel), eigen supermarkt merk. Dan hoef je geen pilletje te nemen. Ik heb het ook en gebruik dit al jaren waardoor je dus nu weer lekker melk etc kan drinken.

Bij mij is de intolerantie familiair.. Zelfs bij het minste of geringste aanwezige lactose heb ik last. Ik heb dus last bij minus L en Lidl.... Neem nu meer veggie produkten..

Bedankt voor de tip. Probeer al jaren zoveel mogelijk zuivelproducten op tafel te zetten. Alleen is alles wat uit de winkel komt, heel erg uitgedund.

J. Hogeterp dan zou ik de biologische winkel "Natuurlijk Henriëtte" in dongen eens bezoeken. Hier zijn de zuivel producten vol van smaak met alles erin wat erin hoort te zitten.

Klopt idd, mede door pure winstbejag... in de 2e weerldoorlog door te korten(melk) helaas ,werd het gemengd met water nu door het Light te maken,maar mede door winstbejag..weer dus alles om de freaking Euro

Waarom in godsnaam? Melk is ongezond (de calcium kan je lichaam niet eens opnemen), slecht voor het milieu en pure dierenmishandeling! En dit is duidelijk ook weer één grote leugen uit de veeteelt industrie, corona virus ga je echt niet bestrijden met een kalfje zijn eten af te pakken..

Zelfs de volle melk uit de supermarkt is niet meer "vol" ! In een kan melk heb ik nooit een roomlaag. Tap ik bij de boer verse (rauwe) melk dan drijft daar na een dag al room op... Ik drink m rauw, maar advies is eerst koken. Zeker voor ouderen, zwakke, zieken of zwangere mensen!

neem al geruime tijd twee glaasjes ruwe melk per dag (direct uit de tank bij de boer): behalve heerlijk ervaar ik nog meer positieve effecten. Met name op energie nivo, spieren, gewrichten.

Prachtig dat we nu advies uit China gaan opvolgen... 1. Chinezen en melk; iets met een baby melk affaire..? 2. China, de bron van alle ellende, waar komt Corona ook alweer vandaan? Ja juist, China vanaf een voedsel markt! Dus Ja volg vooral advies vanuit China en zeker m.b.t. voedsel! toppers! Verder ben ik groot voorstander van melk! Drinken we thuis in grote hoeveelheden.

Schandalig dit ‘advies’! De intensieve veehouderij is het grootste risico voor ziektes zoals corona (zoönose) en dan in deze crisistijd zuivel aanbevelen is ronduit schandalig. De veeindustrie gaat letterlijk over lijken. We moeten af van de consumptie van dierlijke producten of in ieder geval drastisch minderen als we nog een toekomst willen hebben op onze ernstig vervuilde aarde, voor een groot deel veroorzaakt door de veeindustrie!

Beste Didi wat een ideeën heb je, ziekte komt niet van melk en melkproducten maar van het vele gift wat onze regering toestaat in onze grond en de ernstig vervuilde aarde komt dus ook daardoor en niet door de veeindustrie. Loop al heel wat jaren mee heb nooit melk kunnen drinken kreeg er een vieze smaak van hetzelfde van kaas. Sinds een jaar haal ik zoveel mogelijk bij een boer die gras gevoerde koeien heeft. Alles is daar tevens biologisch ook hun groenten. Ik drink rauwe melk, eet rauwe kaas, room enz. heerlijk. Maar voor de ernstig vervuilde aarde ga eens kijken naar bv alle vliegtuigen en de zware metalen die er uit de lucht komt. Informeer je eens goed en niet zo eenzijdig er is nog veel meer wat onze aarde vervuild, windmolens, zonnepanelen de stook olie van schepen zit vol met chemicaliën en dit is nog maar een beetje van alle verruilingen.

Corona komt wel degelijk van dieren, niet van de aarde. Zoek het op! En als je effectief research zou doen (wat je duidelijk niet hebt gedaan), dan zou je weten dat de veeteelt de grootste vervuiler is! Kijk maar is naar de documentaire cowspiracy.

Waar Corona precies vandaan komt is onduidelijk. In ieder geval niet van gedomesticeerde dieren. Als je effectief research zou doen (wat je duidelijk niet hebt gedaan) zou je niet van deze onzin uitkramen. Cowspiracy is ook de waarheid niet. Die ligt waarschijnlijk ergens in het midden. r

Koeienmelk is voor kalfjes, NIET voor mensen. Aan zuivrl kleeft heel veel dierenleed, kalfjes die direct na de geboorte bij hun moeder worden weggehaald en heel jong worden geslacht. Koeien die meestal na een paar jaar naar de slacht gaan omdat ze letterlijk zijn uitgemolken en niet genoeg geld meer opleveren. Zuivel is de duivel!

Melk is idd moedermelk, dus voor kalfjes. Is helemaal niet goed voor mensen, onttrekt calcium aan de botten. Er komt nergens zoveel botontkalking voor als hier, en das weer goed voor de farnaceut. De voedselindustrie wil blijven verdienen over de rug van mens en dier.

Bij boerderij Maasland Nieuweweg te Dongen kun je rauwe melk halen bij hun melktap. Zelf een kan of fles meenemen.

Het past bij de zuivelindustrie, waar dan ook, om even lekker op de crisis mee te liften om zo de in de tijd verloren omzet terug te "pakken" (Zie ook de misleidende, oubollige en van quasi-humor voorziene campagne " Geen zuivel, geen dijken" 3/4 van de wereldpopulatie kán niet eens melk drinken omdat de natuur het niet als menselijke voeding bedoeld heeft. Osteoporose heeft in melkdrinkende landen een grotere incidentie. De zo gepromote voedingsstoffen tegen corona (het is volledig suggestief, natuurlijk ontbreekt wetensch. onderzoek) zijn in dezelfde kwaliteit en kwantiteit in plantaardige voeding te vinden. (Enkel B12 niét) Zuivel is geen gezonde menselijke voeding en is in Canada door de "Autoriteit voeding en waren" uit de nationale schijf van 5 gehaald. In NL is zuivel puur uit commerciële belangen nog "groot" dankzij miljoenen kostende, misleidende propaganda van overheid en productschap. Lees "Melk de witte sloper" en googel op " melk en osteoporose"

Vermalen neushoorn-hoorn of tijgerbotten schijnen er ook goed tegen te zijn ... Wat een propaganda dieptepunt van de vee-industrie.

Iedereen die tegen het consumeren van melk en kaas moet niet zo zeuren Ik zeur tog ook niet over het niet te eten en vitamine loze voedsel van jullie

Beste Jan Wij zeuren niet noch dringen wij een leefwijze op. Maar die nuances zullen niet indalen vrees ik. Wij reageren slechts op, in het "publieke domein" geuitte, foutieve, misleidende en immorele propaganda. Over smaak valt niet te twisten dus dat laat ik even buiten beschouwing. Zou wel graag bewijs zien voor de stelling dat "ons" eten geen vitamines bevat. Aan de basis van die bewering ligt een grote fout. Hoe krijgen de beklagenswaardige dieren in de bioindustrie dan hun broodnodige voedingsstoffen binnen ?

Dag Reinier, Ik neem aan dat ze in deze instantie suggereren dat lactoferrine (boost het immuunsysteem ) het ellement zou zijn dat helpt (zonder wetenschappelijke bevestiging) dus afgaande vanuit hun standunt kan je ook elke dag wat kattenklauw, echinacea of vliersiroop consumeren en zou het zelfde moeten doen. Hoop dat dit helpt! Mvg

Waarschijnlijk helpt het wel mits je voldoende daarvan eet, ik zou maar eens bij de AH kijken en Arla melk kopen deze melk is rijk aan calsium en eiwitten en bovendien bevat het veel vitamine, zeker aan te raden

Onzekere tijd voor zuivelmarkt De afzet van koemelk daarentegen lijkt rake klappen te krijgen van het coronavirus. De markt uit al weken haar zorgen over de voortgang. De Rabobank liet er midden februari al een analyse op los waarin een flinke importdaling voorspeld werd. Eind februari zorgde corona in Italië voor lagere spotmelkprijzen en ook FrieslandCampina uitte haar zorgen door de omzetprognose bij te stellen. En daarom (eigen belang) promoten ze nu melk

Het drinken van (zelfgemaakte) melkkefir is ook aan te raden. Hier zit weinig tot geen lactose in en het staat bekend als zeer gezond.

Het drinken van (zelfgemaakte) melkkefir is ook aan te raden. Hier zit weinig tot geen lactose in en het staat bekend als zeer gezond.

Go Vegan. Dit is n truc van de zuivelindustrie. Kalfjes worden weggenomen vd mama die haar of hem 9 mnd gedragen heeft..Voor mensen is t zeer slecht. Hormonen zijn voor t kalfje! Botontkalking en kankers. Go vegan als je slim bent.

Melk werkt slijmvorming in de hand, dus is het juist een heel slecht advies. Ik slik geen supplementen, maar gebruik moringa-poeder. 30 gram moringa bevat net zoveel vitamine C als zeven sinaasappels, net zoveel kalium als drie bananen en net zoveel calcium als vier glazen melk. Bovendien zitten er allerlei andere fytonutriënten in hoge mate in. En het is 100% natuurlijk.

Pagina's