Bodem is basis van een goede grasopbrengst

‘De beste kaas maak je van melk die volledig afkomstig is van gras. Daarom willen we zo lang mogelijk zo veel mogelijk vers gras in de koe. Dan voeren we niets bij, geen granen, geen kuilgras. Niets’, zo vertelt Jan Dirk van de Voort uit Lunteren. ‘Daarnaast hebben we een rijk bodemleven, waar we zuinig op zijn. De bodem is de basis van een goede grasopbrengst.’

Reacties

Dirk Jan vd Voort top graslandboer, Hij verdient met zijn bedrijf de prijs!! De zeer diervriendelijke manier van werken en ook de natuur vaart er wel bij. En de mensen..want de remekerkazen en de ghee zijn heerlijk en supergezond.

Ook ik stem op Jan Dirk van de Voort. Zijn manier van volledige beweiding, waarbij bodem, biodiversiteit en balans in het gezonde gras, gezonde koeien geven een super mooie kaas voor ons mensen!

Knap hoe hij laat zien dat een goede verdienste voor de boer heel goed samen kan gaan met een goed leven voor zijn dieren. Ondanks dat iedereen altijd het tegendeel beweert. Ik kom op veel bedrijven, ook met Jersey's, maar nergens dragen koeien hun kop zo hoog. En dan de mooie samenhang tussen de bodem , het leven daar in en daar boven. Hoeveel Leren boeren daar eigenlijk nog over wat verder gaat dan modellen? Verder is hij een van de weinige mensen die de Jersey stierkalfjes productief maakt op een manier dat je heerlijk vlees kunt eten zonder last te krijgen van je geweten. En dan heb ik het nog niet eens over zijn heerlijke kaas. Die is al bekend genoeg.

Dieren en gras liegen niet. En als je dat goed gebruikt dan zijn de kosten lager en de produktie hoger dan men denkt. Jan Dirk laat dit zien. En 10.000 kg melk per ha dat is heel veel voor een biologisch bedrijf.

REAGEER

Veeteelt stelt het erg op prijs dat je wilt reageren op een bericht. Vul hieronder je volledige naam (voor- en achternaam) en je emailadres in. Je reactie wordt dan meteen geplaatst. Wil je niet elke keer je naam en emailadres invullen? Dan kun je je eenmalig registreren. Zo ontstaat een omgeving waarin iedereen op een respectvolle manier kan reageren in plaats van anoniem afreageren.
You must have Javascript enabled to use this form.