Biodiversiteit heeft effect, de grutto is terug

Het jerseykoppel van Roel van Buuren krijgt in het weideseizoen twee keer per dag een nieuwe strip gras en produceert meer dan 90 procent van de melk uit eigengeteeld gras. Het krachtvoerverbruik ligt op een spaarzame 6 kilo per 100 kilo melk. ‘Vier jaar geleden werden we nog voor gek versleten, maar inmiddels komen er al excursies om te kijken hoe wij kruiden in bestaand grasland hebben geïntegreerd.’

Reacties

Grote diversiteit en een veel mooier gezicht. Het vee heeft daar ook voorkeur naar(meer smaken). Met maximale beweiding( dag en nacht) is het veruit het meest duurzame systeem. Weinig tot geen ammoniak uitstoot. Ook voor weidevogels is het goed toeven.

Mooie kruidenrijke grasmat in het veenweidegebied van Midden-Delfland, waarbij de vrijlopende Jersey koeien, schapen en graslandkippen lekker kunnen grazen. De vlinders en hommels met de weidevogels voelen zich hier welkom.Met elkaar kunnen wij het verschil maken.

REAGEER

Veeteelt stelt het erg op prijs dat je wilt reageren op een bericht. Vul hieronder je volledige naam (voor- en achternaam) en je emailadres in. Je reactie wordt dan meteen geplaatst. Wil je niet elke keer je naam en emailadres invullen? Dan kun je je eenmalig registreren. Zo ontstaat een omgeving waarin iedereen op een respectvolle manier kan reageren in plaats van anoniem afreageren.
You must have Javascript enabled to use this form.