Video: grasland bewerken via vaste rijpaden

Grasland bewerken via vaste rijpaden geeft 5 tot 15 procent meeropbrengst ten opzichte van een normale berijding van percelen. Dat blijkt uit een praktijkdemo op verdichtingsgevoelige grond in de Flevopolder. Voor de camera van VeeteeltGRAS vertelt Herman Krebbers over de praktijkdemo met op de achtergrond de inkuilwerkzaamheden.

Reacties

Een onderwerp dat mij al heel lang bezig houdt. Waar ik het meeste tegen aan loop op klei,is dat als men deze rijpaden 25 jaar lang hanteerd, de sporen diep worden zodat er bij het harken veel gras in blijft liggen waardoor er nog meer water in blijft staan. Zou je elk jaar nieuwe sporen trekken dan zal het oude spoor dus danig ingereden zijn dat herstel veel langer duurt dan versporen. Bij wisselteeld zoals bij de akkerbouw heeft men dit niet. Ben benieuwd naar het vervolg van de proef.

REAGEER

Veeteelt stelt het erg op prijs dat je wilt reageren op een bericht. Vul hieronder je volledige naam (voor- en achternaam) en je emailadres in. Je reactie wordt dan meteen geplaatst. Wil je niet elke keer je naam en emailadres invullen? Dan kun je je eenmalig registreren. Zo ontstaat een omgeving waarin iedereen op een respectvolle manier kan reageren in plaats van anoniem afreageren.
You must have Javascript enabled to use this form.