Beste Graslandboer

VeeteeltGRAS organiseert opnieuw competitie Beste Graslandboer

Auke Spijkerman won in 2019 de eerste verkiezing Beste Graslandboer
Auke Spijkerman won in 2019 de eerste verkiezing Beste Graslandboer

De voorbereidingen voor een nieuwe editie van de Beste Graslandboer-verkiezing zijn gestart. Voor de vierde keer kunnen veehouders zich dit voorjaar inschrijven voor deze competitie.

VeeteeltGRAS zoekt in deze verkiezing naar veehouders met een passie voor gras. Dat kunnen veehouders zijn met uitstekende technische resultaten, maar ook veehouders die natuurinclusief boeren of bijvoorbeeld het graslandbeheer op hun bedrijf afstemmen op weidevogels. Zowel een vakjury als de publieksjury zullen de genomineerde bedrijven beoordelen op hun vakmanschap, innovatie en trots.

Aanmelden vanaf eind mei

Vanaf eind mei kunnen veehouders zich aanmelden om mee te doen aan de verkiezing, die mede wordt ondersteund door Wageningen UR, Stichting Weidegang en Aeres Hogeschool. Houd de website van Veeteelt in de gaten voor meer informatie.

Joeri Ham laatste winnaar

Gras speelt op melkveebedrijven een steeds prominentere rol. Om daarop in te spelen organiseerde VeeteeltGRAS in 2019 voor het eerst de verkiezing Beste Graslandboer. Auke Spijkerman uit Wapserveen won die eerste verkiezing. In 2020 werden Jan en Hermineke Vonk uit Goudriaan uitgeroepen tot winnaar, terwijl Joeri Ham uit Wijdenes de verkiezing in 2021 op zijn naam schreef.

Bekijk hier de video’s die VeeteeltGRAS maakte bij de drie winnaars.