Beste Graslandboer

Stem nu op een van de drie genomineerde Beste Graslandboeren!

Agnes de Boer, Piet van Dijk en Wim van Ittersum zijn de drie genomineerde melkveehouders voor de verkiezing Beste Graslandboer
Agnes de Boer, Piet van Dijk en Wim van Ittersum zijn de drie genomineerde melkveehouders voor de verkiezing Beste Graslandboer

De drie genomineerden voor de verkiezing van de Beste Graslandboer 2023 zijn bekend! Het gaat om Agnes de Boer uit Leens, Piet van Dijk uit Polsbroek en Wim van Ittersum uit Mastenbroek.

De drie veehouders bleven over na een selectieronde door de vakjury van alle aanmeldingen voor de verkiezing. De vakjury bepaalt samen met het publiek wie uiteindelijk de titel wint. 

Video’s drie genomineerden

In onderstaande video’s stellen de drie genomineerde melkveehouders zichzelf voor en vertellen ze welke rol gras speelt op hun bedrijf.

Bekijk de video’s en klik vervolgens hier om te stemmen! Dat kan tot en met woensdag 11 oktober. De winnaar maken we bekend in een online webinar op donderdag 12 oktober.

Stem hier!

Video’s bekeken en een keuze gemaakt? Een stem uitbrengen op een van de drie genomineerde graslandboeren kan tot en met 11 oktober. Breng hier je stem uit. 

DLF, ForFarmers en Gallagher

De verkiezing Beste Graslandboer vindt voor de vierde keer plaats en opnieuw is grasveredelaar DLF de hoofdsponsor. Ook veevoerfabrikant ForFarmers en handelsonderneming Gallagher dragen dit jaar bij als sponsor.

De verkiezing is een initiatief van VeeteeltGRAS, Wageningen University & Research, Stichting Weidegang en Aeres Hogeschool Dronten. Eerdere winnaars waren Joeri Ham uit Wijdenes, Jan en Hermineke Vonk uit Goudriaan en Auke Spijkerman uit Wapserveen.

Agnes van den Pol juryvoorzitter

De vakjury bestaat dit jaar uit voorzitter Agnes van den Pol (lector grasland en beweiding bij Aeres Hogeschool), Bert Philipsen (onderzoeker Wageningen Livestock Research), Andries-Jan de Boer (zelfstandig adviseur 3D Agro Advies) en Joeri Ham (Beste Graslandboer 2021).