Beste Graslandboer

Joeri Ham: ‘Winnen titel Beste Graslandboer heeft ons financieel geholpen’

De verkiezing Beste Graslandboer bracht Joeri Ham meer dan vooraf gedacht
De verkiezing Beste Graslandboer bracht Joeri Ham meer dan vooraf gedacht

Zijn verkiezing tot Beste Graslandboer in 2021 heeft Joeri Ham uit Wijdenes meer opgeleverd dan alleen de eer. De titel Beste Graslandboer bleek ook waardevol in gesprekken met leveranciers en banken.

‘We hebben afgelopen jaar een nieuwe stal gebouwd. Doordat we ons Beste Graslandboer konden noemen, bleek er bij de prijsonderhandelingen bij leveranciers en banken meer mogelijk. Bedrijven kenden de verkiezing en dat we winnaar waren, heeft ons financieel ook geholpen’, aldus de Noord-Hollandse melkveehouder.

Veel belangstelling van collega’s

De titel Beste Graslandboer zorgde ook voor veel belangstelling van collega’s en studiegroepen. ‘De presentatie die ik voor de jury had voorbereid, gebruik ik nu nog steeds als boeren komen kijken. Maar ik leer ook van anderen, door de verkiezing ben ik in verschillende netwerken en projectgroepen met grasonderwerpen gerold.’

Verkiezing bracht meer dan gedacht

Joeri Ham tipt dan ook andere boeren om mee te doen. ‘Ik had ons bedrijf ook niet meteen opgegeven, omdat ik meende dat ons graslandmanagement wel goed, maar niet heel uniek was. Maar de verkiezing heeft toch duidelijk meer gebracht dan ik vooraf had gedacht. Zowel voor mijn bedrijf als voor mijn eigen graskennis.’

Schrijf je in voor 1 juli

Ook meedoen aan de verkiezing? Dat kan, want ook dit jaar vindt de verkiezing Beste Graslandboer van Nederland en Vlaanderen weer plaats. Veeteelt gaat samen met op zoek naar gepassioneerde graslandboeren. Ken of ben jij zo’n boer? Meld je dan hier aan voor de verkiezing. Dat kan tot en met 30 juni.