Beste Graslandboer

Inschrijven voor verkiezing Beste Graslandboer van start

In de competitie Beste Graslandboer gaan jury en publiek op zoek naar boeren met een hart voor gras
In de competitie Beste Graslandboer gaan jury en publiek op zoek naar boeren met een hart voor gras

Vandaag start de inschrijving voor de verkiezing Beste Graslandboer. In deze unieke competitie gaan jury en publiek op zoek naar boeren met een hart voor gras.

Zetten jouw koeien veel gras om in melk, werk je met een vernieuwend beweidingssysteem, zijn er veel weidevogels of haal je veel eiwit van eigen land? Dan kom jij in aanmerking voor deelname aan de competitie ‘Beste Graslandboer van Nederland en Vlaanderen 2023’.

Schrijf je nu in!

Aanmelden voor de verkiezing kan hier. Naast een aantal bedrijfsgegevens en je motivatie vragen we om een uniek kengetal dat jouw bedrijf onderscheid maakt op het gebied van grasland. Dat kan heel divers zijn: van het aantal uren weidegang of het percentage eiwit van eigen land tot het aantal weidevogelnesten op je bedrijf.

Vierde editie

De verkiezing Beste Graslandboer is een initiatief van VeeteeltGRAS, Wageningen University & Research, Stichting Weidegang en Aeres Hogeschool Dronten. De verkiezing vindt dit jaar voor de vierde keer plaats. Eerdere winnaars waren Joeri Ham uit Wijdenes, Jan en Hermineke Vonk uit Goudriaan en Auke Spijkerman uit Wapserveen.

Lees hier alvast het artikel over de Beste Graslandboer dat deze week in Veeteelt verschijnt.