Beste Graslandboer

Aanmelding gesloten: jury Beste Graslandboer aan zet

 f
Van de genomineerde bedrijven worden video's gemaakt

Het is niet meer mogelijk om je in te schrijven voor deelname aan de verkiezing Beste Graslandboer 2023De inschrijvingsperiode is voorbij.

Het is nu aan de jury om te bepalen welke bedrijven genomineerd en bezocht gaan worden.

Vier vakjuryleden

Het jurykorps bestaat uit vier personen. Agnes van den Pol is juryvoorzitter. Van den Pol is lector Grasland en Beweiding aan Aeres Hogeschool Dronten. Ook Bert Philipsen, graslandonderzoeker bij Wageningen Livestock Research en Andries-Jan de Boer, melkveehouder en werkzaam bij 3D Agro advies, maken deel uit van de jury. Melkveehouder Joeri Ham, in 2021 winnaar van de verkiezing, is eveneens gevraagd als jurylid.

Inspiratie en motivatie

Het viertal juryleden bepaalt gezamenlijk de finalisten. Deze bedrijven zullen ze vervolgens bezoeken om niet alleen vanaf papier, maar ook in de praktijk te zien en te horen van de kandidaten welke rol gras speelt op het bedrijf. De jury zal kijken naar de technische prestaties en kengetallen, maar kijkt ook welke rol gras er speelt in samenhang met de natuur, de biodiversiteit en de maatschappij. Vooral de motivatie en de inspiratie van de veehouder zullen meetellen in het eindoordeel.

Publieksjury

Niet alleen de vakjury heeft een stem in de uitslag. Na de zomer kan ook het publiek zijn oordeel geven aan de hand van reportages en video’s die in Veeteelt en op Veeteelt.nl verschijnen. Stemmen kan via de website en samen bepalen publiek en vakjury komende herfst wie zich de Beste Graslandboer 2023 mag noemen.