AFGELAST Avondbloesemshow

Over het evenement

Datum: 
03 apr 2020
Locatie: 
Zoelen

Lente!

De geur van fris gewassen koeien en kalveren die in een dikke laag goudgeel stro staan tevreden kauwend op kruidig ruikend hooi; Ruikt u de lente al?

Spotlights aan!

Als om 10 uur de lichten beginnen te knipperen en de muziek steeds harder aanzwelt duurt het niet lang meer voordat we weten welke van de ruim 60 aangemelde koeien de spotlights op zich gericht krijgt en tot “Miss Betuwe 2020”gekroond word.

Passie voor dieren?

Maar voordat we zover zijn starten we om zeven uur met de jongste generatie. Dan betreden 30 kinderen met hun kalfjes de ring voor de kalvervoorbrengwedstrijd. Dit is uiteindelijk de finale van een periode waarin de jonge deelnemers hun kalf mak gemaakt, getraind, gewassen en geschoren hebben en bovenal veel plezier gemaakt hebben.

De gehele avond is er naast de kalvervoorbrengwedstrijd de strijd bij de koeien aan de gang. Met een strak en afwisselend programma valt er in de ring continu wat te genieten. Daarnaast zal een dochtergroep demonstratie plaatsvinden van de gezamenlijk geteste stier Douglas.

Maar u als publiek kunt ook actief meedoen; naast de veebeoordelingswedstrijd kunt u mede bepalen welke koe dit jaar de eretitel “Miss Betuwe” een jaar lang mag dragen.

Noteert u alvast in uw agenda:

Datum: vrijdagavond 3 april 2020
Aanvang: 19.00 uur
Plaats: Stal Vink, Hogestraat 29A, Zoelen

Contactgegevens

0 reacties

REAGEER

Veeteelt stelt het erg op prijs dat je wilt reageren op een bericht. Vul hieronder je volledige naam (voor- en achternaam) en je emailadres in. Je reactie wordt dan meteen geplaatst. Wil je niet elke keer je naam en emailadres invullen? Dan kun je je eenmalig registreren. Zo ontstaat een omgeving waarin iedereen op een respectvolle manier kan reageren in plaats van anoniem afreageren.
You must have Javascript enabled to use this form.