Veel weiden scheelt centen in saldo

Diverse bedrijfssystemen hebben Jan en Hermineke Vonk uit Goudriaan beproefd, maar het huidige bevalt het beste: veel weiden en weinig mechanisatie. ‘We maken niet meer koste wat het kost een rantsoen van bijvoorbeeld 31 kilo melk, maar de productie is het resultaat van de omstandigheden. Daar stijgt de productie niet van, maar de kosten dalen wel.’ Dit systeem zorgt voor een percentage eiwit van eigen land in de KringloopWijzer van maar liefst 90 procent.

Stem hier op Jan Vonk als Beste Graslandboer.

Reacties

Goed bezig, professioneel filmpje en uit alles blijkt jullie respect voor de maker van dit alles! Last but not least, natuurlijk heb ik al op je gestemd Jan..

REAGEER

Veeteelt stelt het erg op prijs dat je wilt reageren op een bericht. Vul hieronder je volledige naam (voor- en achternaam) en je emailadres in. Je reactie wordt dan meteen geplaatst. Wil je niet elke keer je naam en emailadres invullen? Dan kun je je eenmalig registreren. Zo ontstaat een omgeving waarin iedereen op een respectvolle manier kan reageren in plaats van anoniem afreageren.
You must have Javascript enabled to use this form.