Natuurgras is niet allemaal hetzelfde

Vleesveehouder Kurt Sannen uit Diest beheert natuurgronden, waarvan gras gezien wordt als afvalproduct. ‘Dat proberen we met onze koeien van het Kempische roodbonte dubbeldoelras zo goed mogelijk tot waarde te brengen’, zo legt Sannen uit. ‘We proberen van niets iets te maken. Maar natuurgras is slechts droog brood, we vullen dit voor het afmesten aan met beleg in de vorm van grasklaver.’

Reacties

Prachtig verhaal dat toont dat het mogelijk is om landbouw en natuur samen te laten gaan. Hier wordt ook getoond dat een goed uitgebaat divers natuurgrasland meerwaarde biedt voor dier, mens en maatschappij . Diversiteit niet enkel in het grasland, maar ook in het ras is op dit bedrijf nog een extra troef.

REAGEER

Veeteelt stelt het erg op prijs dat je wilt reageren op een bericht. Vul hieronder je volledige naam (voor- en achternaam) en je emailadres in. Je reactie wordt dan meteen geplaatst. Wil je niet elke keer je naam en emailadres invullen? Dan kun je je eenmalig registreren. Zo ontstaat een omgeving waarin iedereen op een respectvolle manier kan reageren in plaats van anoniem afreageren.
You must have Javascript enabled to use this form.