maandag, 22 maart, 2021 Alle melk die kaasmaker Henri Willig verwerkt, is afkomstig van koeien die buiten grazen. Daarmee is Henri Willig de enige kaasmakerij die lid is van de Nederlandse Zuivel Organisatie (NZO) die honderd procent weidemelk verwerkt. Gemiddeld 2978 uur weidegang‘Voor ons is weidegang vanzelfsprekend, het past goed bij hoe wij willen omgaan met de koe, de natuur en de omgeving’, aldus Jantien Huitema, marketingmanager bij Henri Willig. Er leveren 32 melkveebedrijven jaarlijks ruim 20 miljoen kg koemelk aan Henri Willig. Gemiddeld, dus van zowel de biologisch(-dynamische) bedrijven als de gangbare bedrijven, liepen de koeien afgelopen jaar 202 dagen, goed voor 2978 uur, buiten. Jaarlijks maakt Henri Willig 7 miljoen kg kaas van zeven melksoorten (ook geiten- en schapenkaas).
0 reacties
|
Honderd procent weidemelk bij zuivelverwerker Henri Willig
maandag, 22 maart, 2021
Alle melk die kaasmaker Henri Willig verwerkt, is afkomstig van koeien die buiten grazen.
Daarmee is Henri Willig de enige kaasmakerij die lid is van de Nederlandse Zuivel Organisatie (NZO) die honderd procent weidemelk verwerkt.
Gemiddeld 2978 uur weidegang
‘Voor ons is weidegang vanzelfsprekend, het past goed bij hoe wij willen omgaan met de koe, de natuur en de omgeving’, aldus Jantien Huitema, marketingmanager bij Henri Willig.
Er leveren 32 melkveebedrijven jaarlijks ruim 20 miljoen kg koemelk aan Henri Willig. Gemiddeld, dus van zowel de biologisch(-dynamische) bedrijven als de gangbare bedrijven, liepen de koeien afgelopen jaar 202 dagen, goed voor 2978 uur, buiten.
Jaarlijks maakt Henri Willig 7 miljoen kg kaas van zeven melksoorten (ook geiten- en schapenkaas).
0 reacties
REAGEER