Droge stof Vlaamse mais stijgt naar 21 procent


Het duurt volgens LCV nog wel enkele weken voor de mais oogstrijp is
vrijdag, 10 september, 2021

De afrijping van de mais in Vlaanderen vordert traag. Het gemiddelde drogestofpercentage is in een week tijd met 2,1 procent gestegen tot 21,5 procent.

Op de locatie in Kortenaken was het drogestofpercentage met 23,3 procent het hoogst. Dat meldt het Landbouwcentrum in Vlaanderen (LCV). Ondanks de stijging heeft de mais ten opzichte van voorgaande jaren nog een achterstand in afrijping.

Komende week stijging

Voor de komende week verwacht het LCV een stijging van meer dan 3 procent droge stof vanwege het zonnige en droge nazomerweer van afgelopen week. Maar het duurt volgens het onderzoekscentrum nog wel enkele weken voor de mais in een optimaal stadium is om te oogsten.


0 reacties

Het duurt volgens LCV nog wel enkele weken voor de mais oogstrijp is
vrijdag, 10 september, 2021

De afrijping van de mais in Vlaanderen vordert traag. Het gemiddelde drogestofpercentage is in een week tijd met 2,1 procent gestegen tot 21,5 procent.

Op de locatie in Kortenaken was het drogestofpercentage met 23,3 procent het hoogst. Dat meldt het Landbouwcentrum in Vlaanderen (LCV). Ondanks de stijging heeft de mais ten opzichte van voorgaande jaren nog een achterstand in afrijping.

Komende week stijging

Voor de komende week verwacht het LCV een stijging van meer dan 3 procent droge stof vanwege het zonnige en droge nazomerweer van afgelopen week. Maar het duurt volgens het onderzoekscentrum nog wel enkele weken voor de mais in een optimaal stadium is om te oogsten.

0 reacties



REAGEER

Veeteelt stelt het erg op prijs dat je wilt reageren op een bericht. Vul hieronder je volledige naam (voor- en achternaam) en je emailadres in. Je reactie wordt dan meteen geplaatst. Wil je niet elke keer je naam en emailadres invullen? Dan kun je je eenmalig registreren. Zo ontstaat een omgeving waarin iedereen op een respectvolle manier kan reageren in plaats van anoniem afreageren.
You must have Javascript enabled to use this form.