Vlaming kiest lokaal geproduceerde zuivel


Belgische consumenten hechten meer waarde aan lokaal geproduceerde zuivel
dinsdag, 1 juni, 2021

Uit een trendrapport van VLAM blijkt dat Vlamingen meer waarde zijn gaan hechten aan lokale producten. Ook winnen producten als yoghurt terrein bij de Belgische consument. 

Iets meer dan de helft van de Vlamingen geven aan dat ze lokale productie belangrijk vinden bij de aankoop van verse voeding, zoals zuivel. Zo’n 65 procent van de bevolking geeft de voorkeur aan Belgische zuivel, waar dat in 2014 nog werd ingeschat op 41 procent. Volgens VLAM is dit mede veroorzaakt door de coronapandemie, die heeft geleid tot aandacht voor gezonde voeding en de korte keten, waarin lokale economie centraal staat.

Yoghurt op het menu

Een andere zichtbare trend is de stijgende populariteit van yoghurt. Volgens VLAM wordt zuivel als gezonde, volwaardige en gevarieerde voeding beschouwd. Daarbinnen is yoghurt beter verteerbaar en komen door fermentatie bepaalde bioactieve componenten vrij. Éen op de twee Belgen geeft aan meerdere keren per week yoghurt te consumeren. De consumptie van yoghurtproducten is de afgelopen vijf jaar elk jaar tien procent gestegen.
 


0 reacties

Belgische consumenten hechten meer waarde aan lokaal geproduceerde zuivel
dinsdag, 1 juni, 2021

Uit een trendrapport van VLAM blijkt dat Vlamingen meer waarde zijn gaan hechten aan lokale producten. Ook winnen producten als yoghurt terrein bij de Belgische consument. 

Iets meer dan de helft van de Vlamingen geven aan dat ze lokale productie belangrijk vinden bij de aankoop van verse voeding, zoals zuivel. Zo’n 65 procent van de bevolking geeft de voorkeur aan Belgische zuivel, waar dat in 2014 nog werd ingeschat op 41 procent. Volgens VLAM is dit mede veroorzaakt door de coronapandemie, die heeft geleid tot aandacht voor gezonde voeding en de korte keten, waarin lokale economie centraal staat.

Yoghurt op het menu

Een andere zichtbare trend is de stijgende populariteit van yoghurt. Volgens VLAM wordt zuivel als gezonde, volwaardige en gevarieerde voeding beschouwd. Daarbinnen is yoghurt beter verteerbaar en komen door fermentatie bepaalde bioactieve componenten vrij. Éen op de twee Belgen geeft aan meerdere keren per week yoghurt te consumeren. De consumptie van yoghurtproducten is de afgelopen vijf jaar elk jaar tien procent gestegen.
 

0 reacties



REAGEER

Veeteelt stelt het erg op prijs dat je wilt reageren op een bericht. Vul hieronder je volledige naam (voor- en achternaam) en je emailadres in. Je reactie wordt dan meteen geplaatst. Wil je niet elke keer je naam en emailadres invullen? Dan kun je je eenmalig registreren. Zo ontstaat een omgeving waarin iedereen op een respectvolle manier kan reageren in plaats van anoniem afreageren.
You must have Javascript enabled to use this form.