Gouden Greep voor Veeteeltartikel Vegan versus vee


Tijmen van Zessen ontvangt de prijs van juryvoorzitter Bert de Jong
maandag, 15 november, 2021

De artikelenreeks Vegan versus vee van redacteur Tijmen van Zessen is beloond met de Gouden Greep 2020.

De serie verscheen vorig jaar in zowel Veeteelt als VeeteeltVlees. De Gouden Greep is een prijs van de Nederlandse Vereniging voor Landbouw Journalisten voor de beste agrarische journalistieke productie.

Compleet onderzoekswerk

In de vijfdelige serie beschrijft Van Zessen, die als freelanceredacteur voor Veeteelt werkt, het oplopende spanningsveld tussen de consumptie en productie van dierlijk en plantaardig eiwit. ‘Een evenwichtig en compleet onderzoekswerk en een goed gekozen onderwerp voor een vakblad dat pal staat voor de Nederlandse veehouderij. De serie heeft de lezer veel wijzer gemaakt over het onderwerp', zo luidde het jurycommentaar.

Een ‘griffel’ voor vormgeving

Ook roemde de jury de vormgeving. ‘Een griffel voor de vormgevers die de serie voorzagen van fraaie illustraties en foto's.’

De Gouden Greep wordt sinds 1998 uitgereikt. Tijmen van Zessen is de eerste redacteur die de prijs voor de tweede keer kreeg uitgereikt. In 2012 won hij de prijs voor de serie Groeien in Rendement die in Veeteelt verscheen. De jury beoordeelde dit jaar 32 inzendingen van diverse (agrarische) media.

De zilveren greep ging naar Nieuwe Oogst voor de multimediale productie Boerin wordt baas op de boerderij. Wim Esselink van het vakblad Boerderij sleepte de bronzen greep in de wacht voor zijn bijdrage Laat je niet verrassen door fosfaatklassen.

Klik hier om een filmpje te bekijken waarin melkveehouder Nils den Besten in gesprek gaat met veganist Stella Pieterson.

Lees hier de verschillende delen van de serie Vegan versus vee:

Inleiding: Plantaardig versus dierlijk eiwit
Deel 1: Eetpatroon schuift naar nieuw evenwicht
Deel 2: Veehouderij kan klimaatdienst leveren
Deel 3: Minderen, niet stoppen met dierlijk eiwit eten
Deel 4: Plantaardig alternatief ligt gevoelig in de zuivel
Deel 5: Balanceren tussen dierlijk en plantaardig eiwit

 


0 reacties

Tijmen van Zessen ontvangt de prijs van juryvoorzitter Bert de Jong
maandag, 15 november, 2021

De artikelenreeks Vegan versus vee van redacteur Tijmen van Zessen is beloond met de Gouden Greep 2020.

De serie verscheen vorig jaar in zowel Veeteelt als VeeteeltVlees. De Gouden Greep is een prijs van de Nederlandse Vereniging voor Landbouw Journalisten voor de beste agrarische journalistieke productie.

Compleet onderzoekswerk

In de vijfdelige serie beschrijft Van Zessen, die als freelanceredacteur voor Veeteelt werkt, het oplopende spanningsveld tussen de consumptie en productie van dierlijk en plantaardig eiwit. ‘Een evenwichtig en compleet onderzoekswerk en een goed gekozen onderwerp voor een vakblad dat pal staat voor de Nederlandse veehouderij. De serie heeft de lezer veel wijzer gemaakt over het onderwerp', zo luidde het jurycommentaar.

Een ‘griffel’ voor vormgeving

Ook roemde de jury de vormgeving. ‘Een griffel voor de vormgevers die de serie voorzagen van fraaie illustraties en foto's.’

De Gouden Greep wordt sinds 1998 uitgereikt. Tijmen van Zessen is de eerste redacteur die de prijs voor de tweede keer kreeg uitgereikt. In 2012 won hij de prijs voor de serie Groeien in Rendement die in Veeteelt verscheen. De jury beoordeelde dit jaar 32 inzendingen van diverse (agrarische) media.

De zilveren greep ging naar Nieuwe Oogst voor de multimediale productie Boerin wordt baas op de boerderij. Wim Esselink van het vakblad Boerderij sleepte de bronzen greep in de wacht voor zijn bijdrage Laat je niet verrassen door fosfaatklassen.

Klik hier om een filmpje te bekijken waarin melkveehouder Nils den Besten in gesprek gaat met veganist Stella Pieterson.

Lees hier de verschillende delen van de serie Vegan versus vee:

Inleiding: Plantaardig versus dierlijk eiwit
Deel 1: Eetpatroon schuift naar nieuw evenwicht
Deel 2: Veehouderij kan klimaatdienst leveren
Deel 3: Minderen, niet stoppen met dierlijk eiwit eten
Deel 4: Plantaardig alternatief ligt gevoelig in de zuivel
Deel 5: Balanceren tussen dierlijk en plantaardig eiwit

 

0 reacties



REAGEER

Veeteelt stelt het erg op prijs dat je wilt reageren op een bericht. Vul hieronder je volledige naam (voor- en achternaam) en je emailadres in. Je reactie wordt dan meteen geplaatst. Wil je niet elke keer je naam en emailadres invullen? Dan kun je je eenmalig registreren. Zo ontstaat een omgeving waarin iedereen op een respectvolle manier kan reageren in plaats van anoniem afreageren.
You must have Javascript enabled to use this form.