Gezondheidsvoordelen bij het eten van kaas


Kaas heeft volgens recent onderzoek een positief effect op de gezondheid
dinsdag, 4 juni, 2019

Uit een onderzoek van de McMaster Universiteit in Canada blijkt dat het eten van meer dan twee porties kaas per dag kan leiden tot verminderd risico op een beroerte en hart- en vaatziekten.

Verder bleek dat bepaalde kazen, zoals Goudse kaas, blauwe kaas en Parmezaanse kaas, de stof butyraat bevatten. Butyraat kan metabolisme stimuleren, oftewel de vertering op gang helpen.

Deze zelfde stof zou ook een rol kunnen spelen in het voorkomen van darmkanker.

Dieetrichtlijnen

Het onderzoek is uitgevoerd om te kijken naar het effect van zuivel op hart-en vaatziekten. Volgens de studie staat in veel dieetrichtlijnen dat volvette zuivelproducten door de verzadigde vetten slecht zijn voor hart- en vaatziekten, maar ontbreekt hiervoor voldoende bewijs.

De onderzoekers keken naar de voedingsgewoonten van meer dan 130.000 mensen uit 21 verschillende landen. De deelnemers aan het onderzoek hadden een leeftijd tussen 35 en 70 jaar.


0 reacties

Kaas heeft volgens recent onderzoek een positief effect op de gezondheid
dinsdag, 4 juni, 2019

Uit een onderzoek van de McMaster Universiteit in Canada blijkt dat het eten van meer dan twee porties kaas per dag kan leiden tot verminderd risico op een beroerte en hart- en vaatziekten.

Verder bleek dat bepaalde kazen, zoals Goudse kaas, blauwe kaas en Parmezaanse kaas, de stof butyraat bevatten. Butyraat kan metabolisme stimuleren, oftewel de vertering op gang helpen.

Deze zelfde stof zou ook een rol kunnen spelen in het voorkomen van darmkanker.

Dieetrichtlijnen

Het onderzoek is uitgevoerd om te kijken naar het effect van zuivel op hart-en vaatziekten. Volgens de studie staat in veel dieetrichtlijnen dat volvette zuivelproducten door de verzadigde vetten slecht zijn voor hart- en vaatziekten, maar ontbreekt hiervoor voldoende bewijs.

De onderzoekers keken naar de voedingsgewoonten van meer dan 130.000 mensen uit 21 verschillende landen. De deelnemers aan het onderzoek hadden een leeftijd tussen 35 en 70 jaar.

0 reacties



REAGEER

Veeteelt stelt het erg op prijs dat je wilt reageren op een bericht. Vul hieronder je volledige naam (voor- en achternaam) en je emailadres in. Je reactie wordt dan meteen geplaatst. Wil je niet elke keer je naam en emailadres invullen? Dan kun je je eenmalig registreren. Zo ontstaat een omgeving waarin iedereen op een respectvolle manier kan reageren in plaats van anoniem afreageren.
You must have Javascript enabled to use this form.