Fotoserie: Samenwerken met Nederlands grootste FH-kudde


In Almkerk melken broer en zus Christian en Saskia van Winden 220 Fries-Hollandse koeien
woensdag, 21 juli, 2021

Na een tweede bedrijfsverplaatsing in twaalf jaar zijn de 220 Fries-Hollandse koeien van Christian en Saskia van Winden nu in Almkerk. Op de huidige locatie kregen de boeren nieuwe inzichten wat betreft hun werkwijze. 

‘Door niet te veel van de koeien te vragen vragen zij ook niet te veel van ons’, is nu het motto van Saskia en Christian. ‘Het is fijn samenwerken met ze.’ Vanaf volgend jaar april hopen broer en zus Van Winden de melk biologisch af te zetten. 

Afmesten voor kwaliteitsvlees

De liefde voor het Fries-Hollandse ras is van generatie op generatie overgedragen. Een van de voordelen van het dubbeldoelras is voor Christian en Saskia de vleesaanzet. ‘We mesten koeien een paar weken af, waarna het vlees beter van kwaliteit is en waardoor ze meer kilo’s opbrengen’, geeft Christian aan.

Het vlees van de FH-koeien wordt vervolgens voor een goede prijs verkocht via grutto.com. 

Uitgebreide reportage in Veeteelt

Lees de hele reportage in het julinummer van Veeteelt, die eind deze week verschijnt. Als voorproefje is hier vast een fotoserie van het bedrijf te bekijken.
 


0 reacties

In Almkerk melken broer en zus Christian en Saskia van Winden 220 Fries-Hollandse koeien
woensdag, 21 juli, 2021

Na een tweede bedrijfsverplaatsing in twaalf jaar zijn de 220 Fries-Hollandse koeien van Christian en Saskia van Winden nu in Almkerk. Op de huidige locatie kregen de boeren nieuwe inzichten wat betreft hun werkwijze. 

‘Door niet te veel van de koeien te vragen vragen zij ook niet te veel van ons’, is nu het motto van Saskia en Christian. ‘Het is fijn samenwerken met ze.’ Vanaf volgend jaar april hopen broer en zus Van Winden de melk biologisch af te zetten. 

Afmesten voor kwaliteitsvlees

De liefde voor het Fries-Hollandse ras is van generatie op generatie overgedragen. Een van de voordelen van het dubbeldoelras is voor Christian en Saskia de vleesaanzet. ‘We mesten koeien een paar weken af, waarna het vlees beter van kwaliteit is en waardoor ze meer kilo’s opbrengen’, geeft Christian aan.

Het vlees van de FH-koeien wordt vervolgens voor een goede prijs verkocht via grutto.com. 

Uitgebreide reportage in Veeteelt

Lees de hele reportage in het julinummer van Veeteelt, die eind deze week verschijnt. Als voorproefje is hier vast een fotoserie van het bedrijf te bekijken.
 

0 reacties



REAGEER

Veeteelt stelt het erg op prijs dat je wilt reageren op een bericht. Vul hieronder je volledige naam (voor- en achternaam) en je emailadres in. Je reactie wordt dan meteen geplaatst. Wil je niet elke keer je naam en emailadres invullen? Dan kun je je eenmalig registreren. Zo ontstaat een omgeving waarin iedereen op een respectvolle manier kan reageren in plaats van anoniem afreageren.
You must have Javascript enabled to use this form.