vrijdag, 20 maart, 2020 De kortenketenverkoop maakt goede tijden door tijdens de coronacrisis. De verkoop is met een kwart tot vijftig procent toegenomen. Dit vertelt Bart Thoelen, projectmedewerker van de Vlaamse organisatie Steunpunt Korte Keten. ‘Mensen zoeken het dichter bij huis en vermijden de grote mensengroepen in de supermarkten’, verklaart Thoelen. Volgens Thoelen doet deze trend zich wel vaker voor wanneer gezondheid en voeding een thema zijn in het publieke debat. ‘Consumenten hebben toch al gauw het idee dat het eten gezonder is van de hoeveboerderij.’ Melkautomaten vaker bijgevuldOok de melkautomaten lijken overuren te draaien. De Jerseyhoeve in De Haan zegt tot een kwart meer melk te verkopen. De melkautomaat van Wim en Sandra Francken-Hoppenbrouwers uit Kalmthout kent eveneens een toegenomen aanloop. ‘De eerste dagen na de uitbraak van het coronavirus verkochten we dubbel zo veel melk’, vertelt Sandra Hoppenbrouwer. Online verkoopOok de online verkoop van landbouwproducten in Vlaanderen en Nederland is door de coronacrisis sterk toegenomen. Zo kreeg vandeboer.be, een Antwerps webplatform voor lokale boeren en andere producenten van streekproducten, een veelvoud aan bestellingen door. Inmiddels heeft het bedrijf, dat thuislevering verzorgt, tijdelijk de webshop moeten sluiten wegens het grote aantal bestellingen.
0 reacties
|
Boerderijverkoop in Vlaanderen verdubbeld door coronacrisis
![]() |
De kortenketenverkoop maakt goede tijden door tijdens de coronacrisis. De verkoop is met een kwart tot vijftig procent toegenomen. Dit vertelt Bart Thoelen, projectmedewerker van de Vlaamse organisatie Steunpunt Korte Keten.
‘Mensen zoeken het dichter bij huis en vermijden de grote mensengroepen in de supermarkten’, verklaart Thoelen.
Volgens Thoelen doet deze trend zich wel vaker voor wanneer gezondheid en voeding een thema zijn in het publieke debat. ‘Consumenten hebben toch al gauw het idee dat het eten gezonder is van de hoeveboerderij.’
Melkautomaten vaker bijgevuld
Ook de melkautomaten lijken overuren te draaien. De Jerseyhoeve in De Haan zegt tot een kwart meer melk te verkopen.
De melkautomaat van Wim en Sandra Francken-Hoppenbrouwers uit Kalmthout kent eveneens een toegenomen aanloop. ‘De eerste dagen na de uitbraak van het coronavirus verkochten we dubbel zo veel melk’, vertelt Sandra Hoppenbrouwer.
Online verkoop
Ook de online verkoop van landbouwproducten in Vlaanderen en Nederland is door de coronacrisis sterk toegenomen. Zo kreeg vandeboer.be, een Antwerps webplatform voor lokale boeren en andere producenten van streekproducten, een veelvoud aan bestellingen door.
Inmiddels heeft het bedrijf, dat thuislevering verzorgt, tijdelijk de webshop moeten sluiten wegens het grote aantal bestellingen.
REAGEER