Suikergehalte vers gras daalt flink


Vers gras moet nu vooral gezien worden als eiwitbron
maandag, 24 augustus, 2015

Het suikergehalte in het weidegras is afgelopen week gedaald tot 75 gram per kilogram droge stof.

Dat is flink lager dan gangbaar, zo meldt Agrifirm op basis van versgrasmonsters via de Grasmonitor. Het afnemen van de daglengte in combinatie met regenachtig weer zijn de belangrijkste oorzaken van de daling van het suikergehalte.

Weidegras nu vooral eiwitbron

Door het lagere suikergehalte is smakelijkheid van het gras teruggelopen. Het vem-gehalte ligt gemiddeld op 935 vem per kg droge stof en ook dat is lager dan andere jaren. Het ruweiwitgehalte bedraagt 200 gram per kg droge stof. Daarom moet weidegras momenteel vooral ook gezien worden als eiwitbron.

Om de smakelijkheid van het nazomergras te stimuleren adviseert Agrifirm om percelen nu te maaien, zodat er straks weer een schone weidesnede beschikbaar komt.

Klik hier om de voederwaarde van week 34 te bekijken.


0 reacties

Vers gras moet nu vooral gezien worden als eiwitbron
maandag, 24 augustus, 2015

Het suikergehalte in het weidegras is afgelopen week gedaald tot 75 gram per kilogram droge stof.

Dat is flink lager dan gangbaar, zo meldt Agrifirm op basis van versgrasmonsters via de Grasmonitor. Het afnemen van de daglengte in combinatie met regenachtig weer zijn de belangrijkste oorzaken van de daling van het suikergehalte.

Weidegras nu vooral eiwitbron

Door het lagere suikergehalte is smakelijkheid van het gras teruggelopen. Het vem-gehalte ligt gemiddeld op 935 vem per kg droge stof en ook dat is lager dan andere jaren. Het ruweiwitgehalte bedraagt 200 gram per kg droge stof. Daarom moet weidegras momenteel vooral ook gezien worden als eiwitbron.

Om de smakelijkheid van het nazomergras te stimuleren adviseert Agrifirm om percelen nu te maaien, zodat er straks weer een schone weidesnede beschikbaar komt.

Klik hier om de voederwaarde van week 34 te bekijken.

0 reacties



REAGEER

Veeteelt stelt het erg op prijs dat je wilt reageren op een bericht. Vul hieronder je volledige naam (voor- en achternaam) en je emailadres in. Je reactie wordt dan meteen geplaatst. Wil je niet elke keer je naam en emailadres invullen? Dan kun je je eenmalig registreren. Zo ontstaat een omgeving waarin iedereen op een respectvolle manier kan reageren in plaats van anoniem afreageren.
You must have Javascript enabled to use this form.