Meer mycotoxinen in granen oogst 2016


Meer mycotoxinen in granen van oogstjaar 2016
dinsdag, 27 september, 2016

De Belgische vereniging voor mengvoerfabricanten Bemefa waarschuwt voor meer mycotoxinen in granen in 2016.

In totaal werden 498 stalen geanalyseerd waarvan 70 procent tarwe, 20 procent gerst en 10 procent overige graansoorten. In 319 gevallen minstens één mycotoxine teruggevonden en gekwantificeerd. Dit komt overeen met 64% van de geanalyseerde stalen. Ter vergelijking, bij de oogst 2015 betrof dit 34% en bij de oogst 2014 was dit 48%.

Veel meer stalen onderzocht

In 2016 zijn meer stalen dan voorheen onderzocht op de aanwezigheid van mycotoxines. In 2016 werden 498 stalen geanalyseerd, in 2015 was dat nog 284 monsters. De mindere omstandigheden tijdens de groei en de oogst van de granen zorgt ervoor dat de operatoren alert en waakzaam optreden. Tijdens de bewaring van granen is volgens Bemefa verdere aandacht voor mycotoxinen nodig.


0 reacties

Meer mycotoxinen in granen van oogstjaar 2016
dinsdag, 27 september, 2016

De Belgische vereniging voor mengvoerfabricanten Bemefa waarschuwt voor meer mycotoxinen in granen in 2016.

In totaal werden 498 stalen geanalyseerd waarvan 70 procent tarwe, 20 procent gerst en 10 procent overige graansoorten. In 319 gevallen minstens één mycotoxine teruggevonden en gekwantificeerd. Dit komt overeen met 64% van de geanalyseerde stalen. Ter vergelijking, bij de oogst 2015 betrof dit 34% en bij de oogst 2014 was dit 48%.

Veel meer stalen onderzocht

In 2016 zijn meer stalen dan voorheen onderzocht op de aanwezigheid van mycotoxines. In 2016 werden 498 stalen geanalyseerd, in 2015 was dat nog 284 monsters. De mindere omstandigheden tijdens de groei en de oogst van de granen zorgt ervoor dat de operatoren alert en waakzaam optreden. Tijdens de bewaring van granen is volgens Bemefa verdere aandacht voor mycotoxinen nodig.

0 reacties



REAGEER

Veeteelt stelt het erg op prijs dat je wilt reageren op een bericht. Vul hieronder je volledige naam (voor- en achternaam) en je emailadres in. Je reactie wordt dan meteen geplaatst. Wil je niet elke keer je naam en emailadres invullen? Dan kun je je eenmalig registreren. Zo ontstaat een omgeving waarin iedereen op een respectvolle manier kan reageren in plaats van anoniem afreageren.