DeltaMilk start met productie mozzarella


Twee grote buffelmelkers zijn de huidige leverancier van de di Tozzi-mozzarella
donderdag, 12 maart, 2015

Zuivelcoöperatie DeltaMilk heeft geïnvesteerd in de productie van mozzarellakaas.

Al in 2013 werd de installatie van een gestopte mozzerellaproducent in Zevenaar overgenomen. In de afgelopen periode is er een eigen concept ontwikkeld en op 1 maart is de productie gestart.

DeltaMilk was sinds 2009 al eigenaar van Zuivelfabriek De Graafstroom in Bleskensgraaf. In de vorm van dochteronderneming Tozzi Productie BV gaat De Graafstroom nu onder de naam di Tozzi mozzarella vermarkten.

Regionale productie

‘We zoeken constant naar toegevoegde waarde en mozzarellaproductie in Nederland past daarbij’, vertelt DeltaMilk-voorzitter Teunis Sterk. ‘Er zijn in Nederland wel thuisverwerkers, maar we zijn de enige industriële producent van mozzarella. Veel mozzarella komt uit het buitenland en dat terwijl regionale productie aan belangstelling wint. Bovendien kunnen wij de klant laten zien hoe het dierwelzijn hier geregeld is. Bij buitenlandse producten heeft de klant daar geen zicht op.’

Groeiende nichemarkt

De Graafstroom start vanuit de fabriek in Zevenaar de productie van zowel buffel- als koemelkmozzarella. Voor de eerste productstroom heeft de fabriek twee grote buffelmelkers als leverancier.

‘Mozzarella is een nichemarkt, maar die groeit wel omdat mozzarella past bij de moderne consument’, stelt Sterk. Hij ziet dan ook kansen voor groei van de buffelmelkerij in Nederland.


0 reacties

Twee grote buffelmelkers zijn de huidige leverancier van de di Tozzi-mozzarella
donderdag, 12 maart, 2015

Zuivelcoöperatie DeltaMilk heeft geïnvesteerd in de productie van mozzarellakaas.

Al in 2013 werd de installatie van een gestopte mozzerellaproducent in Zevenaar overgenomen. In de afgelopen periode is er een eigen concept ontwikkeld en op 1 maart is de productie gestart.

DeltaMilk was sinds 2009 al eigenaar van Zuivelfabriek De Graafstroom in Bleskensgraaf. In de vorm van dochteronderneming Tozzi Productie BV gaat De Graafstroom nu onder de naam di Tozzi mozzarella vermarkten.

Regionale productie

‘We zoeken constant naar toegevoegde waarde en mozzarellaproductie in Nederland past daarbij’, vertelt DeltaMilk-voorzitter Teunis Sterk. ‘Er zijn in Nederland wel thuisverwerkers, maar we zijn de enige industriële producent van mozzarella. Veel mozzarella komt uit het buitenland en dat terwijl regionale productie aan belangstelling wint. Bovendien kunnen wij de klant laten zien hoe het dierwelzijn hier geregeld is. Bij buitenlandse producten heeft de klant daar geen zicht op.’

Groeiende nichemarkt

De Graafstroom start vanuit de fabriek in Zevenaar de productie van zowel buffel- als koemelkmozzarella. Voor de eerste productstroom heeft de fabriek twee grote buffelmelkers als leverancier.

‘Mozzarella is een nichemarkt, maar die groeit wel omdat mozzarella past bij de moderne consument’, stelt Sterk. Hij ziet dan ook kansen voor groei van de buffelmelkerij in Nederland.

0 reacties



REAGEER

Veeteelt stelt het erg op prijs dat je wilt reageren op een bericht. Vul hieronder je volledige naam (voor- en achternaam) en je emailadres in. Je reactie wordt dan meteen geplaatst. Wil je niet elke keer je naam en emailadres invullen? Dan kun je je eenmalig registreren. Zo ontstaat een omgeving waarin iedereen op een respectvolle manier kan reageren in plaats van anoniem afreageren.