Regionaal voedsel voor ziekenhuis


Kansen voor zelfzuivelaars om samen te werken met het Westfriesgasthuis
donderdag, 28 november, 2013

Het ziekenhuis Westfriesgasthuis in Hoorn heeft vergevorderde plannen om het eten regionaal in te gaan kopen bij tuinders, zelfzuivelaars en vleesveehouders.

Het ziekenhuis heeft plaats voor ruim duizend patiënten en wil met de regionale inkoop inspelen op het verminderen van de voedselkilometers en verduurzaming van de voedselketen. De stichting Agriboard Noord-Holland zal de inkoop faciliteren. Vrijdag 28 november wordt er een intentieovereenkomst getekend.

Producten van 25 tot 50 boeren

‘We denken dat er uiteindelijk 25 tot 50 lokale producenten en boeren gaan profiteren van dit initiatief’, vertelt Jacques Dekker, programmadirecteur van Agriboard. ‘Dit moet een voorbeeldproject worden waaruit blijkt dat er met een goede samenwerking tussen agribusiness en ziekenhuizen op een verantwoorde manier gezonde voeding op het menu komt te staan.’ Er zal volgens Dekker goed gekeken moeten worden naar de veiligheid van het voedsel en een goede afstemming van het aanbod.


0 reacties

Kansen voor zelfzuivelaars om samen te werken met het Westfriesgasthuis
donderdag, 28 november, 2013

Het ziekenhuis Westfriesgasthuis in Hoorn heeft vergevorderde plannen om het eten regionaal in te gaan kopen bij tuinders, zelfzuivelaars en vleesveehouders.

Het ziekenhuis heeft plaats voor ruim duizend patiënten en wil met de regionale inkoop inspelen op het verminderen van de voedselkilometers en verduurzaming van de voedselketen. De stichting Agriboard Noord-Holland zal de inkoop faciliteren. Vrijdag 28 november wordt er een intentieovereenkomst getekend.

Producten van 25 tot 50 boeren

‘We denken dat er uiteindelijk 25 tot 50 lokale producenten en boeren gaan profiteren van dit initiatief’, vertelt Jacques Dekker, programmadirecteur van Agriboard. ‘Dit moet een voorbeeldproject worden waaruit blijkt dat er met een goede samenwerking tussen agribusiness en ziekenhuizen op een verantwoorde manier gezonde voeding op het menu komt te staan.’ Er zal volgens Dekker goed gekeken moeten worden naar de veiligheid van het voedsel en een goede afstemming van het aanbod.

0 reacties



REAGEER

Veeteelt stelt het erg op prijs dat je wilt reageren op een bericht. Vul hieronder je volledige naam (voor- en achternaam) en je emailadres in. Je reactie wordt dan meteen geplaatst. Wil je niet elke keer je naam en emailadres invullen? Dan kun je je eenmalig registreren. Zo ontstaat een omgeving waarin iedereen op een respectvolle manier kan reageren in plaats van anoniem afreageren.
You must have Javascript enabled to use this form.