Nieuwe deelnemers Koeien & Kansen zijn bekend


Het bedrijf van de familie Van de Heijning huisvest de koeien in een serrestal
maandag, 19 januari, 2015

Het project Koeien & Kansen heeft weer een voltallig deelnemersveld. De twee ‘vacante’ plekken zijn ingevuld met melkveebedrijven uit Friesland en Zeeland. Het project had een ruime keuze: in totaal waren 58 veehouders geïnteresseerd in deelname.

Volgens projectleider Michel de Haan was de motivatie van de veehouders het belangrijkste criterium. ‘Ze zijn zich ervan bewust dat ze niet alleen meedoen uit eigen belang, maar ook voor het algemeen belang. Zo willen we veel gaan doen rond het thema water.’ De Haan voegt eraan toe dat motivatie ook betrekking heeft op het bereid zijn tot het registreren van gegevens.

Bodemstructuur

Het Friese bedrijf is dat van de broers Hains en Nanne Koopman uit Oudega. Ze produceren ruim anderhalf miljoen kilo melk op een areaal van 124 hectare, overwegend kleigrond. Ze besteden veel aandacht aan de bodemstructuur; sinds twee seizoenen maken ze op 22 hectare gebruik van peilgestuurde drainage. Het is de bedoeling dat hiermee de opbrengst van de grond toeneemt dankzij een hogere bergingscapaciteit van de bodem.

Weiden en robotmelken

In het Zeeuwse Hulst is het bedrijf van de familie Van de Heijning actief als nieuwe deelnemer aan Koeien & Kansen. In hun 0+6+0 serrestal ligt geen voergang, in plaats daarvan krijgen de koeien hun rantsoen verstrekt in een voergoot. Van de Heijning melkt 140 koeien op 35 hectare lichte kleigrond. De veestapel wordt gemolken in een automatisch melksysteem en krijgt in de zomer dag en nacht weidegang.


0 reacties

Het bedrijf van de familie Van de Heijning huisvest de koeien in een serrestal
maandag, 19 januari, 2015

Het project Koeien & Kansen heeft weer een voltallig deelnemersveld. De twee ‘vacante’ plekken zijn ingevuld met melkveebedrijven uit Friesland en Zeeland. Het project had een ruime keuze: in totaal waren 58 veehouders geïnteresseerd in deelname.

Volgens projectleider Michel de Haan was de motivatie van de veehouders het belangrijkste criterium. ‘Ze zijn zich ervan bewust dat ze niet alleen meedoen uit eigen belang, maar ook voor het algemeen belang. Zo willen we veel gaan doen rond het thema water.’ De Haan voegt eraan toe dat motivatie ook betrekking heeft op het bereid zijn tot het registreren van gegevens.

Bodemstructuur

Het Friese bedrijf is dat van de broers Hains en Nanne Koopman uit Oudega. Ze produceren ruim anderhalf miljoen kilo melk op een areaal van 124 hectare, overwegend kleigrond. Ze besteden veel aandacht aan de bodemstructuur; sinds twee seizoenen maken ze op 22 hectare gebruik van peilgestuurde drainage. Het is de bedoeling dat hiermee de opbrengst van de grond toeneemt dankzij een hogere bergingscapaciteit van de bodem.

Weiden en robotmelken

In het Zeeuwse Hulst is het bedrijf van de familie Van de Heijning actief als nieuwe deelnemer aan Koeien & Kansen. In hun 0+6+0 serrestal ligt geen voergang, in plaats daarvan krijgen de koeien hun rantsoen verstrekt in een voergoot. Van de Heijning melkt 140 koeien op 35 hectare lichte kleigrond. De veestapel wordt gemolken in een automatisch melksysteem en krijgt in de zomer dag en nacht weidegang.

0 reacties



REAGEER

Veeteelt stelt het erg op prijs dat je wilt reageren op een bericht. Vul hieronder je volledige naam (voor- en achternaam) en je emailadres in. Je reactie wordt dan meteen geplaatst. Wil je niet elke keer je naam en emailadres invullen? Dan kun je je eenmalig registreren. Zo ontstaat een omgeving waarin iedereen op een respectvolle manier kan reageren in plaats van anoniem afreageren.
You must have Javascript enabled to use this form.