Brandrode rund krijgt Slow Food-presidium


Weidegang is voor brandrode runderen verplicht
dinsdag, 21 mei, 2013

Het brandrode rund heeft van de internationale organisatie Slow Food Foundation for Biodiversity nu officieel goedkeuring gekregen om samen te werken onder de naam Slow Food Presidium het Brandrode rund.<--break->

In een zogenoemd presidium werken boeren en ambachtelijke producenten samen aan het behoud van authentieke streekproducten. Met het verkrijgen van het presidium is het brandrode ras naast de lakenvelder het tweede Nederlandse runderras dat de naam presidium mag voeren.

Verplichte weidegang

Vorige week bezochten twee inspecteurs uit Italië van Slow Food International drie Nederlandse bedrijven die werken met brandrode runderen. In totaal nemen tien veehouders deel aan het presidium. De deelnemers hebben met de organisatie afspraken gemaakt over dierwelzijn en kwaliteit. Zo moeten de dieren geweid worden in het weideseizoen, is het gebruik van mais en krachtvoer maar beperkt mogelijk en is er na het slachten een rijpingsperiode van het karkas van minimaal tien dagen noodzakelijk.


0 reacties

Weidegang is voor brandrode runderen verplicht
dinsdag, 21 mei, 2013

Het brandrode rund heeft van de internationale organisatie Slow Food Foundation for Biodiversity nu officieel goedkeuring gekregen om samen te werken onder de naam Slow Food Presidium het Brandrode rund.<--break->

In een zogenoemd presidium werken boeren en ambachtelijke producenten samen aan het behoud van authentieke streekproducten. Met het verkrijgen van het presidium is het brandrode ras naast de lakenvelder het tweede Nederlandse runderras dat de naam presidium mag voeren.

Verplichte weidegang

Vorige week bezochten twee inspecteurs uit Italië van Slow Food International drie Nederlandse bedrijven die werken met brandrode runderen. In totaal nemen tien veehouders deel aan het presidium. De deelnemers hebben met de organisatie afspraken gemaakt over dierwelzijn en kwaliteit. Zo moeten de dieren geweid worden in het weideseizoen, is het gebruik van mais en krachtvoer maar beperkt mogelijk en is er na het slachten een rijpingsperiode van het karkas van minimaal tien dagen noodzakelijk.

0 reacties



REAGEER

Veeteelt stelt het erg op prijs dat je wilt reageren op een bericht. Vul hieronder je volledige naam (voor- en achternaam) en je emailadres in. Je reactie wordt dan meteen geplaatst. Wil je niet elke keer je naam en emailadres invullen? Dan kun je je eenmalig registreren. Zo ontstaat een omgeving waarin iedereen op een respectvolle manier kan reageren in plaats van anoniem afreageren.
You must have Javascript enabled to use this form.