Fotoserie: voederbieten en koecomfort bij Van den Houte


Fotoserie: zesrijige melkveestal met drie open kanten
donderdag, 23 november, 2017

Melkveehouders Jos Van den Houte en Kathleen Laureys kiezen voor sterke werkkoeien in een comfortabele productieomgeving. De koeien krijgen in de zesrijige melkveestal alle kansen voor het realiseren van goede producties.

Op dit ogenblik telt het bedrijf 135 melkkoeien. De huidige periodieke productie wijst met gemiddeld 3,2 melkingen op 37,5 kg melk per dag. Het afgelopen jaar kwam het bedrijf tot een rollend jaargemiddelde van 11.282 kg melk met 4,06% vet en 3,37% eiwit. Om dergelijke melkgiften te realiseren zijn persistent producerende koeien een belangrijk streven. Bovendien maken de melkveehouders daarbij gebruik van zo veel mogelijk eigengeteelde ruwvoerproducten, waaronder ook voederbieten.

De reportage staat in het tweede novembernummer van Veeteelt.

Meer beelden bij de reportage zijn te vinden via deze link.


0 reacties

Fotoserie: zesrijige melkveestal met drie open kanten
donderdag, 23 november, 2017

Melkveehouders Jos Van den Houte en Kathleen Laureys kiezen voor sterke werkkoeien in een comfortabele productieomgeving. De koeien krijgen in de zesrijige melkveestal alle kansen voor het realiseren van goede producties.

Op dit ogenblik telt het bedrijf 135 melkkoeien. De huidige periodieke productie wijst met gemiddeld 3,2 melkingen op 37,5 kg melk per dag. Het afgelopen jaar kwam het bedrijf tot een rollend jaargemiddelde van 11.282 kg melk met 4,06% vet en 3,37% eiwit. Om dergelijke melkgiften te realiseren zijn persistent producerende koeien een belangrijk streven. Bovendien maken de melkveehouders daarbij gebruik van zo veel mogelijk eigengeteelde ruwvoerproducten, waaronder ook voederbieten.

De reportage staat in het tweede novembernummer van Veeteelt.

Meer beelden bij de reportage zijn te vinden via deze link.

0 reacties



REAGEER

Veeteelt stelt het erg op prijs dat je wilt reageren op een bericht. Vul hieronder je volledige naam (voor- en achternaam) en je emailadres in. Je reactie wordt dan meteen geplaatst. Wil je niet elke keer je naam en emailadres invullen? Dan kun je je eenmalig registreren. Zo ontstaat een omgeving waarin iedereen op een respectvolle manier kan reageren in plaats van anoniem afreageren.