maandag, 18 juni, 2018 Tussen nu en 2030 zal de wereldwijde vraag naar melk en zuivelproducten met 35 procent toenemen. Die groei komt overeen met drie keer de huidige melkplas van de Verenigde Staten. Dat concludeert de internationale zuivelonderzoeksorganisatie IFCN naar aanleiding van haar jaarcongres in Ierland, afgelopen week. Momenteel bedraagt de wereldwijde melkproductie circa 876 miljoen ton, aldus de IFCN. Europa, India en Oceanië zijn de voornaamste zuivelproducerende gebieden. Vraag neemt toe door welvaartVolgens IFCN-directeur Torsten Hemme zal de vraag naar melk toenemen. ‘Niet alleen als gevolg van de groeiende wereldbevolking, maar ook vanwege een stijging van de zuivelconsumptie per hoofd van de bevolking.’ Die toename van de consumptie is het gevolg van de groeiende welvaart in de wereld en de investeringen in productontwikkeling in de zuivel. Hemme gaat ervan uit dat de melkveehouderij de groeiende zuivelbehoefte kan opvangen. Melkveebedrijven zullen zich wereldwijd blijven aanpassen en intensiveren, stelt hij. Afgezwakte groeiOp de kortere termijn voorziet de IFCN een voortgaande stijging van de melkproductie wereldwijd. In 2017 nam die met bijna 4 procent toe. In 2018 is die groei echter wat afgezwakt. Dat is vooral het gevolg van een koud begin van het voorjaar in de EU en slecht weer in Nieuw-Zeeland en Argentinië. Ook de slechte economische situatie in de Amerikaanse melkveehouderij remt de melkproductie. Meer balans tweede helft 2018Voor de tweede helft van 2018 verwacht de IFCN meer balans in vraag en aanbod. De wereldmarktprijs zal naar verwachting tussen de 30 en 32 euro komen te liggen, voorspelt de organisatie.
0 reacties
|
IFCN: in 2030 35 procent meer melk nodig
Tussen nu en 2030 zal de wereldwijde vraag naar melk en zuivelproducten met 35 procent toenemen. Die groei komt overeen met drie keer de huidige melkplas van de Verenigde Staten.
Dat concludeert de internationale zuivelonderzoeksorganisatie IFCN naar aanleiding van haar jaarcongres in Ierland, afgelopen week.
Momenteel bedraagt de wereldwijde melkproductie circa 876 miljoen ton, aldus de IFCN. Europa, India en Oceanië zijn de voornaamste zuivelproducerende gebieden.
Vraag neemt toe door welvaart
Volgens IFCN-directeur Torsten Hemme zal de vraag naar melk toenemen. ‘Niet alleen als gevolg van de groeiende wereldbevolking, maar ook vanwege een stijging van de zuivelconsumptie per hoofd van de bevolking.’
Die toename van de consumptie is het gevolg van de groeiende welvaart in de wereld en de investeringen in productontwikkeling in de zuivel.
Hemme gaat ervan uit dat de melkveehouderij de groeiende zuivelbehoefte kan opvangen. Melkveebedrijven zullen zich wereldwijd blijven aanpassen en intensiveren, stelt hij.
Afgezwakte groei
Op de kortere termijn voorziet de IFCN een voortgaande stijging van de melkproductie wereldwijd. In 2017 nam die met bijna 4 procent toe.
In 2018 is die groei echter wat afgezwakt. Dat is vooral het gevolg van een koud begin van het voorjaar in de EU en slecht weer in Nieuw-Zeeland en Argentinië. Ook de slechte economische situatie in de Amerikaanse melkveehouderij remt de melkproductie.
Meer balans tweede helft 2018
Voor de tweede helft van 2018 verwacht de IFCN meer balans in vraag en aanbod. De wereldmarktprijs zal naar verwachting tussen de 30 en 32 euro komen te liggen, voorspelt de organisatie.
REAGEER